Jucătorii Universității Craiova s-au infectat cu Covid-19. Situație disperată la echipa lui Laurențiu Reghecampf

Dragos Stefanescu 14.01.2022, 14:57
Jucătorii Universității Craiova s-au infectat cu Covid-19. Situație disperată la echipa lui Laurențiu Reghecampf

Liga 1 se va relua peste o săptămână, dar unele cluburi au mari probleme de lot din cauza infectărilor cu COVID-19. Într-o asemenea situație disperată se află Universitatea Craiova. Mai mulți jucători ai lui Laurențiu Reghecampf s-au infectat și vor rata reluarea campionatului.

Situație disperată la Universitatea Craiova. Lotul este  decimat de COVID-19

Mai sunt opt zile până la reluarea Ligii 1, iar echipele se pregătesc intens. Din păcate, situația pandemică a afectat mai multe cluburi de fotbal. Universitatea Craiova tocmai s-a întors din Antalya, unde a efectuat stagiul de pregătire de iarnă. Lotul lui Laurențiu Reghecampf este decimat de numărul mare de cazuri de infectări cu noul coronavirus.

Deoarece au multe cazuri confirmate de COVID-19 la echipă, iar restul sunt contacte directe, oltenii s-au izolat la baza pe pregătire ”Ilie Balaci”. Marius Constantin, Alex Crețu, Ionut Vîna și Paul Papp au fost ultimii depistați pozitiv. De asemenea, căpitanul Nicușor Bancu, Vladimir Screciu, Elvir Koljic, Mihai Căpățînă, Lyes Houri, respectiv antrenorul cu portarii Florin Tene și Cristinel Țermure sunt infectați, potrivit Fanatik. Amicalul cu FC Brașov, de sâmbătă, a fost anulat datorită numărului mare de infectări din lotul oltenilor.

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Universității Craiova. Pe 22 ianuarie, echipa antrenată de Laurențiu Reghecampf ar trebui să dispute primul meci oficial din 2022, cu Rapid.

Din păcate, în urma unei retestări RT-PCR, mai mulți componenți din cadrul lotului nostru și din cadrul staffului au fost depistați pozitiv COVID-19. Cu excepția unui singur membru din staff, toți ceilalți sunt asimptomatici. Vă vom ține la curent cu evoluția acestei situații”, se arată în comunicatul clubului Universitatea Craiova.

Alexandru Chipciu este dorit de Universitatea Craiova

Odată cu aducerea în club a lui Marian Copilu, Universitatea Craiova și-a fixat niște ținte extrem de îndrăznețe pentru această perioadă de mercato. În primul rând, s-a vorbit în ultima perioadă despre posibilitatea ca mai mulți internaționali români să ajungă în Bănie.

Este vorba despre Adrian Rus de la Fehervar, Andrei Rațiu, împrumutat de Villarreal la Huesca, dar și de Tudor Băluță, în prezent legitimat la Brighton and Hove Albion. Acum, oltenii încearcă să dea o altă lovitură pe piața transferurilor. Potrivit eurosport.ro, Universitatea Craiova îl dorește sub formă de împrumut pe Alexandru Chipciu de la CFR Cluj. În vârstă de 32 de ani, jucătorul se află în dizgrația lui Dan Petrescu și prinde extrem de rar echipa. Salariul foarte mare al lui Chipciu, de 30.000 de euro pe lună, reprezintă o „povară” foarte mare pentru clujeni în contextul în care formația din Gruia se confruntă cu unele probleme financiare. Astfel că oficialilor de la CFR Cluj le-ar surâde ideea de a-l împrumuta pe Chipciu la Universitatea Craiova.

Doar că cele două cluburi nu au reușit momentan să ajungă la un acord în ceea ce privește procentul din salariu pe care i-l vor plăti fotbalistului. Oltenii ar fi propus ca fiecare club să achite 15.000 de euro lunar, variantă respinsă de clujeni. Astfel, negocierile sunt momentan blocate, însă ele vor continua cel mai probabil în următoarele zile. Un aspect important pentru realizarea acestei mutări este reprezentat de faptul că jucătorul și-ar dori să meargă în Bănie. El a mai avut în această perioadă oferte din Cehia și Cipru, pe care le-a refuzat.

Urmăriți Playsport.ro și pe