Meciul Universitatea Craiova – Rapid ar putea fi amânat. Numărul mare de infectări din tabăra oltenilor dă peste cap programul Ligii 1

Dragos Stefanescu 17.01.2022, 19:34
Meciul Universitatea Craiova – Rapid ar putea fi amânat. Numărul mare de infectări din tabăra oltenilor dă peste cap programul Ligii 1

Universitatea Craiova se confruntă cu mai multe cazuri de Covid-19 după stagiului de pregătire din Antalya. În urma demersurilor făcute de olteni, meciul Universitatea Craiova – Rapid, de sâmbătă, ar putea fi amânat.

Meciul Universitatea Craiova – Rapid ar putea fi amânat

Universitatea Craiova se confruntă cu un număr mare de infectări cu COVID-19 în rândul jucătorilor săi. Din acest motiv, echipa din Bănie a solicitat amânarea meciului de sâmbătă, cu Rapid.

Din informațiile Digi Sport, sunt șanse mari ca meciul să fie amânat. Oltenii au în acest moment doar 11 jucători valizi. Conform regulamentului, o echipă poate participa la un joc numai dacă are cel puțin 13 jucători pe foaia de joc, dintre care un portar.

Liga Profesionistă de Fotbal a decis ca meciul să nu fie reprogramat pentru ziua de luni, deoarece aceată decizie ar da peste cap întreaga etapă. Universitatea Craiova va trimite în orele următoare toate documentele solicitate de LPF în vederea amânării partidei. În aceste condiții sunt șanse mari ca meciul Universitatea Craiova – Rapid să fie reprogramat la o dată ulterioară.

În situația în care Universitatea Craiova va avea 13 jucători apți de joc la ora partidei, atunci meciul cu Rapid va avea loc conform programului.

Mihai Rotaru a confirmat situația de la Universitatea Craiova

Patronul Universității Craiova, Mihai Rotaru, a comentat pe seama situației de la echipa sa dar și despre amânarea meciului cu Rapid. Rotaru propune chiar amânarea întregii etape având în vedere și situația de la alte echipe.

Dacă LPF nu acceptă reprogramarea meciului cu Rapid de sâmbătă pentru luni, luăm în calcul să cerem reprogramarea partidei la o dată ulteriorară. Nu cred că vom avea 13 jucători valizi, avem și jucători accidentați. Vom vedea dacă avem 13 jucători valizi. Dacă vom avea 13 jucători, vom juca. Ar fi bine ca întreaga etapă să fie amânată, dacă se adeveresc zvonurile cu celelalte echipe.

Este foarte probabil să mai apară cazuri pozitive la noi. Noi am avut două teste PCR în Turcia, am venit în țară și am avut altă testare, am văzut cum funcționează acest virus. Toată lumea este extrem de prudentă în club”, a declarat Mihai Rotaru.

Firma care deține drepturile TV se opune amânării meciului

Totuși, ultimul cuvânt în această situație îl va avea firma eAD, cea care deține drepturile de televizare pentru meciurile din Liga 1. Potrivit gsp.ro, reprezentanții acesteia nu sunt de acord cu această variantă.  Astfel, cel mai probabil meciul se va disputa la data la care a fost programat inițial.

Singura posibilitate ca cei de la eAD să accepte amânarea meciului este în cazul în care se va face o rocadă cu partida Farului de luni seară. Echipa lui Hagi va juca pe teren propriu contra celor de la FCU Craiova.

Am fost de acord cu mutarea luni, dacă meciul Farului se mută sâmbătă”, a spus Orlando Nicoară, reprezentantul eAD, conform sursei citate.

Urmăriți Playsport.ro și pe