Jucătorul născut în România care își trăiește visul la Cupa Africii pe Națiuni. E peste Mohamed Salah în clasament

Gabriel-Alexandru Ioniță / 12.01.2022, 23:13
Jucătorul născut în România care își trăiește visul la Cupa Africii pe Națiuni. E peste Mohamed Salah în clasament

Yasin Hamed participă în această perioadă alături de naționala Sudanului la Cupa Africii pe Națiuni. Fotbalistul născut la Salonta din mamă româncă și tată sudanez a fost titular pentru țara sa în meciul de debut, terminat la egalitate contra celor din Guinea-Bissau, scor 0-0. Hamed a fost înlocuit în minutul 67 cu Al-Gozoli Nooh.

Yasin Hamed este peste Salah momentan la Cupa Africii pe Națiuni

În celălalt meci al primei etape din grupa D, Egipt, cu Mohamed Salah integralist, a pierdut cu 1-0 în fața Nigeriei și se află pe ultimul loc. Astfel, Sudanul lui Yasin Hamed speră în continuare, deși are șanse destul de mici, la o calificare istorică în faza eliminatoriu a acestei competiții.

Fostul fotbalist de la Sepsi Sf. Gheorghe a jucat pentru naționala U19 a României, dar a ales să reprezinte țara tatălui său la nivel de seniori, fapt ce i-a adus acestuia multă bucurie.

Tata a fost foarte fericit că am ajuns să joc pentru țara lui. Și eu sunt fericit că am ajuns să joc aici și uite așa am ajuns să evoluez și la Cupa Africii”, a spus Yasin Hamed.

El și-a făcut „intrarea în scenă” într-un mod extrem de spectaculos. A fost foarte aproape să marcheze din „foarfecă” la debutul său pentru Sudan, fapt ce i-a făcut pe suporteri să îl compare chiar cu Lionel Messi.

În momentul ăla tot stadionul a început să urle, să mă aclame, să-mi strige numele”, a povestit fotbalistul.

Yasin Hamed a evoluat în România pentru Liberty Salonta, ASA Tg. Mureș, Pandurii Tg. Jiu, CFR Cluj, Sepsi Sf. Gheorghe și Csikszereda. În prezent, fotbalistul în vârstă de 22 de ani joacă în Liga 2 din Ungaria, la Nyíregyháza.

Tânărul sudanez este campion în Liga 1

Sudanezul și-a trecut în palmares și un titlu de campion în Liga 1. El a făcut parte din lotul celor de la CFR Cluj în sezonul 2017-2018, când formația din Gruia a cucerit primul din cele 4 titluri consecutive de până în acest moment. În prezent, Hamed este cotat de Transfermarkt la 175.000 de euro.

VIDEO. Magia Cupei Africii pe Națiuni. Arbitrul a fluierat de două ori finalul meciului înainte de timp și a declanșat un scandal monstru