Jucătorul român care s-a înfruntat aseară cu starurile de la PSG: „Sunt fericit!”. E o variantă pentru Rădoi?

Olteanu Ștefan 28.02.2021, 10:27
Jucătorul român care s-a înfruntat aseară cu starurile de la PSG: „Sunt fericit!”. E o variantă pentru Rădoi?

Alex Dobre (22 de ani) evoluează în Ligue 1 din vara anului trecut. Mijlocașul lui Dijon a jucat în ultima etapa din Franța cu starurile lui PSG și se declară entuziasmat de șansa care i-a fost oferită. Din păcate, Dijon a fost învinsă pe teren propriu de PSG, scor 0-4.

Jucătorul român care s-a înfruntat aseară cu starurile de la PSG: „Sunt fericit!”

Alex Dobre a avut ocazia, sâmbătă seară, să înfrunte starurile de la PSG. Mijlocașul a fost aruncat în luptă de antrenorul lui Dijon în minutul 62 al partidei. În acel moment, scorul era deja de 3-0 în favoarea parizienilor, iar Alex Dobre nu a putut influența pozitiv rezultatul de pe tabelă. Partida s-a încheiat pentru Dijon cu o înfrângere, scor 0-4, însă Alex Dobre rămâne cu plusul unei experiențe „excelente”. Internaționalul U21 a intrat bine în joc și a fost la un pas să ofere chiar și o pasă decisivă.

M-am simțit excelent, sunt fericit că am intrat foarte bine. M-am gândit că trebuie să-mi fac treaba individual, să iau acțiuni, să driblez, să pasez, chiar dacă era 3-0 când am intrat. Am fost aproape și de assist.
Am simțit că am spații, că pot să driblez. În prima parte au făcut un pressing foarte bun, au accelerat serios ca să marcheze, iar după cred că s-au mai relaxat”, a declarat Alex Dobre, pentru digisport.ro.

Alex Dobre a jucat 30 de minute în duelul Dijon 0-4 PSG
Alex Dobre a jucat 30 de minute în duelul Dijon 0-4 PSG

Alex Dobre s-a ales cu două suveniruri de lux: „Am luat tricou de la Kimpembe și Marquinhos.”

Dobre a fost adus în vara de la Bournemouth, când englezii au încasat în schimbul său un milion de euro. Mijlocașul a făcut pasul în Anglia de la vârsta de 17 ani. Pe parcursul celor patru ani în care a fost sub contract cu Bournemouth, el a fost împrumutat la echipe ca Bury, Rochdale, Yeovil Town sau Wigan. Din 2020 joacă pentru Dijon, unde a bifat deja 17 apariții.
La finalul jocului cu PSG din ultima etapă, Alex Dobre s-a ales și cu două suveniruri din partea starurilor de la echipa oaspete.

Am luat tricou de la Kimpembe și Marquinhos, de la ambii fundași centrali. Mi-au zis ambii: ‘You are a very good player, keep going’ (n.r – Ești un jucător foarte bun, continuă tot așa). Am făcut schimb cu Marquinhos, iar Kimpembe, care promisese inițial, i l-a dat unui prieten. I-am zis că e ok, dar a venit cu tricoul la vestiar.”, a mai spus Alex Dobre, conform sursei citate.

Cotat la un milion de euro de Transfermarkt, Alex Dobre are deja opt apariții pentru echipa națională U21 a României. În tricoul „tricolorilor” mici el a reușit să înscrie și un gol.
Contractul lui cu Dijon este valabil până în iunie 2024. Formația lui Alex Dobre se află într-un moment delicat, fiind ultima clasată din Ligue 1. Doar 15 puncte au reușit să adune după 27 de etape, fiind la 9 puncte în spatele primului loc salvator.

Alex Dobre s-a ales cu tricourile lui Kimpembe și Marquinhos
Alex Dobre s-a ales cu tricourile lui Kimpembe și Marquinhos