EXCLUSIV. Junior Moraes a scăpat de iadul din Ucraina. Mesaj emoționant al jucătorului lui Șahtior. Gest superb făcut de FRF pentru refugiați

Ștefănescu Dragoș / 27.02.2022, 17:05
EXCLUSIV. Junior Moraes a scăpat de iadul din Ucraina. Mesaj emoționant al jucătorului lui Șahtior. Gest superb făcut de FRF pentru refugiați

FRF a făcut un gest superb pentru jucătorii străini de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk. Aceștia vor fi ajutați de FRF să ajungă în țările lor. Astfel, sud-americanii celor două echipe fanion ale Ucrainei sunt deja în drum spre țara noastră. Printre aceștia se află și Junior Moraes, atacantul lui Șahtior. Brazilianul a transmis, prin intermediul Playsport,  un mesaj emoționant după ce a scăpat de iadul din Ucraina.

FRF, gest superb pentru stranierii de la Șahtior Donețk și Dinamo Kiev. Junior Moraes, mesaj impresionant

Războiul izbucnit în Ucraina a afectat în mod inerent și sportul din țara vecină. Campionatul de fotbal a fost suspendat pentru o perioadă nelimitată. Astfel, jucătorii străini din loturile lui Șahtior Donețk și Dinamo Kiev și-au exprimat imediat dorința de a părăsi Ucraina.

Pentru a veni în sprijinul stranierilor celor două echipe fanion ale Ucrainei, FRF a decis să-i ajute să ajungă în țările lor. Sud-americanii de la Șahtior și Dinamo Kiev au reușit să plece cu trenul din Ucraina. Ei se îndreaptă spre țara noastră, iar de la vamă vor fi preluați de autocarul echipei naționale a României. Mai mult, Răzvan Burleanu va merge personal la graniță pentru a-i întâmpina pe fotbaliștii refugiați.

După ce au ajuns cu bine la Chișinău, Junior Moraes a transmis un mesaj în care a dorit să mulțumească pentru ajutorul primit.

SUNTEM LIBERI! Multumim lui Dumnezeu, suntem cu toții bine, am reușit să ne urcăm într-un tren și să plecăm din Kiev. Am ajuns în Chișinău în urmă cu puțin timp. Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru tot sprijinul și emoția transmisă! Simțiți-vă importanți pentru că ați fost cu adevărat importanți”, a declarat Junior Moraes în exclusivitate pentru Playsport.

Vitaliy Sapylo, fotbalistul erou, a murit la doar 21 de ani

Dramele provocate de războiul din Ucraina umbresc fiecare zi. Ultima informație tragică venită din țara vecină este că Vitaliy Sapylo, fost jucător la Karpati Lvov, a murit. Fostul fotbalist avea doar 21 de ani și era comandant de tanc.

Vitaliy Sapylo se născuse la Sokolniki și visa încă de mic să ajungă fotbalist profesionist. Își făcuse junioratul la academia lui Karpati Lvov. Evenimentele petrecute în perioada 2013-2014, cunoscute ca Euro Maidan i-au schimat radical viața. Astfel, Vitaly a abandonat cariera fotbalistică și s-a înrolat în armata Ucrainei. La doar 21 de ani ajunsese ofițer, fiind comandant de tanc.

Vitaliy Sapylo a fost ucis în noaptea de vineri spre sâmbătă în luptele de lângă Kiev. „A murit apărând Capitala noastră, pe care rușii încearcă să o ocupe”, a anunțat Karpati.