Strigăt de disperare al lui Junior Moraes, fost jucător în Liga 1: „Ne-am baricadat într-o sală!” Condiții de coșmar pentru brazilienii din Ucraina

Robert Zanfir / 24.02.2022, 22:07
Strigăt de disperare al lui Junior Moraes, fost jucător în Liga 1: „Ne-am baricadat într-o sală!” Condiții de coșmar pentru brazilienii din Ucraina

Junior Moraes a transmis, prin intermediul unui live pe Instagram, un SOS către cei care i-ar putea salva din iadul din Ucraina. Fost atacant al Gloriei Bistrița și actual jucător la Șahtior Donețk, brazilianul a dezvăluit că se teme pentru viața lui, dar și a câtorva bebeluși rămași fără hrană.

E disperare mare în Ucraina, după ce Vladimir Putin a recunoscut independenţa regiunilor Doneţk şi Lugansk, ca apoi să ordone invadarea întregii țări. Mulți dintre jucătorii străini din Premier League sunt blocați în Ucraina și se tem pentru viețile lor și ale familiilor.

Strigăt de disperare al lui Junior Moraes, fost jucător în Liga 1: „Ne-am baricadat într-o sală!”

Campionatul din Ucraina a fost suspendat, ar brazilienii lui Șahtior și ai lui Dinamo Kiev caută cu disperare o soluție pentru a pleca din Ucraina.

Până la găsirea unei soluții, Junior Moraes a lansat un SOS către Brazilia. Fostul atacant din Liga 1 a recunoscut într-un live pe rețelele de socializare că el și colegii se tem pentru viețile lor. Grupul brazilienilor s-a baricadat într-o sală, alături de familii, dar și de copii dependenți de lapte.

„Avem informații că armata rusă se apropie de Kiev și ne temem mult. Avem încredere în țara noastră și în ambasada Braziliei. Avem informații că Brazilia a mai reușit în trecut să scoată brazilienii din țară.

Suntem închiși cu toții, cu soții, copii în hotel și ne-am baricadat toții într-o sală de conferințe.

Nu știm cât o să mai avem electricitate, alimente, fiul lui Pedrinho, al lui Marlon au rămas fără lapte și sunt bebeluși.

Nu avem informații concrete despre evacuare. Am vorbit puțin mai devreme și au zis că încearcă să găsească un autobuz pentru noi care să ne ducă până la frontiera cu Polonia.

Dar granițele sunt închise. Sunt 5 milioane de persoane care încearcă să iasă din Ucraina. Teama e foarte mare”, a spus Junior Moraes într-un live transmis pe Instagram.

Marlon, Vitao, Ismaily, Dodo, Vinicius Tobias, Marcos Antonio, Maycon, Alan Patrick, David Neres, Tete, Pedrinho, Fernando şi Junior Moraes sunt jucătorii brazilieni care evoluează la Şahtior.

Și Dinamo Kiev are un „reprezentant” în grupul brazilienilor. Vitinho joacă sub comanda lui Mircea Lucescu.

Junior Moraes a jucat pentru Gloria Bistrița între 2010 și 2011. Între 2015-2018 a îmbrăcat tricoul celor de la Dinamo Kiev, ca apoi să joace pentru rivala de la Șahtior.

Ciprian Marica, șocat de evenimentele tragice din Ucraina: „Ce naiba se întâmplă cu lumea asta?”

Ciprian Marica s-a arătat șocat de evenimentele tragice pe care le traversează Ucraina. Fostul atacant al lui Șahtior Donețk a postat un mesaj de solidaritate cu cei încercați în aceste zile.

„Am trăit în Ucraina! Am muncit, am iubit, am întâlnit oameni deosebiți, am de-acolo amintiri minunate.

Sunt șocat de ceea ce se întâmplă astăzi! Ce naiba se întâmplă cu lumea asta? Cum să distrugi viețile oamenilor nevinovați? Cum să asiști impasibil la moartea unor copii, a unor bătrâni, a unor oameni care nu fac altceva decât să trăiască?

Doamne ferește, ce vremuri am ajuns să trăim! Să ne rugăm pentru pace și pentru toți oamenii din Ucraina!”, a scris Ciprian Marica, pe contul personal de facebook.

Trebuie să înţelegem ce vrea acest om nebun (n.r. – Vladimir Putin). Deocamdată nu îmi e frică, pentru că rachetele nu pică spre casele oamenilor. Dar nu vom şti ce se va întâmpla mâine. Am auzit deja (n.r. – bombele).
Oleg Protasov