Juventus și-a șocat fanii cu ultima decizie. Ce se întâmplă la scurt timp de la penalizarea de 15 puncte

Gabriel-Alexandru Ioniță 03.02.2023, 16:33
Juventus și-a șocat fanii cu ultima decizie. Ce se întâmplă la scurt timp de la penalizarea de 15 puncte

Se pare că oficialii lui Juventus s-au săturat de accidentările repetate ale lui Paul Pogba și ar fi decis să renunțe la serviciile mijlocașului central francez, care a revenit la Torino abia la începutul acestui sezon, liber de contract, după despărțirea de Manchester United. Cel puțin așa susține presa din Italia.

Juventus ar fi decis să renunțe la Paul Pogba

Potrivit jurnaliștilor de la Gazzetta dello Sport, conducerea clubului piemontez ar fi decis să îl pună pe Pogba pe lista de transferuri. Astfel, ei ar urma să încerce să îl cedeze la finalul acestui sezon, întrucât campania de achiziții din Vestul Europei abia ce s-a încheiat.

Măsura poate părea una extrem de drastică, în contextul în care Juventus traversează o perioadă mai mult decât delicată. După ce a fost penalizată cu 15 puncte în dosarul „plusvalențelor”, „Bătrâna Doamnă” a ajuns în partea a doua a clasamentului din Serie A. De asemenea, Paul Pogba mai are contract până în iunie 2026 cu echipa antrenată de Massimiliano Allegri.

În plus, mijlocașul central de 29 de ani se află încă, măcar teoretic, în vârf de formă, chiar dacă s-a confruntat cu probleme medicale destul de des în ultimul timp. Așadar, el ar putea fi „de folos” pentru gruparea torineză, măcar până la finalul înțelegerii sale. În acest context, pare destul de surprinzător că oficialii lui Juve au ajuns la această decizie.

De ce s-ar fi ajuns la această situație

Totuși, sursa citată dă însă și un indiciu care ar putea argumenta poziția conducerii lui Juventus. Se știe foarte bine că Pogba a revenit accidentat în Serie A la începutul acestui sezon. Se întâmpla în vara anului trecut. Atunci, campionul mondial din 2018 a acuzat probleme la genunchiul drept. La acel moment, i s-a sugerat că ar fi bine să se opereze pentru a rezolva problema. În schimb, el a decis să apeleze la o altă metodă de tratament, pentru a nu risca să rateze participarea la Cupa Mondială din Qatar.

Fapt ce s-a întâmplat în cele din urmă, întrucât accidentarea lui Pogba s-a dovedit mai gravă decât s-a crezut inițial. Iar, până la urmă, tot a fost nevoit să apeleze la o intervenție chirurgicală. Acum, conducerea lui Juventus i-ar reproșa fotbalistului faptul că s-a ajuns ca el să piardă circa jumătate de sezon doar pentru că a refuzat să se opereze de la bun început.

Paul Pogba nu a jucat nici măcar un meci oficial pentru Juventus în acest sezon. Francezul s-a aflat pe banca de rezerve la meciul cu Monza din campionat și era așteptat să intre pe teren în partida cu Lazio din sferturile de finală ale Cupei Italiei, care s-a disputat joi seară. Doar că, înainte de acest duel, mijlocașul central a acuzat din nou probleme medicale. Și se pare că aceasta a fost picătura care a umplu paharul pentru conducerea „Bătrânei Doamne”.

Ca un „bonus” la această situație, Paul Pogba are și un salariu foarte mare la Juventus. De 10 milioane de euro pe sezon.

Sursă foto: Instagram / paulpogba

Urmăriți Playsport.ro și pe