Karim Benzema, atitudine de mare campion. Francezul a evitat elegant să se compare cu Ronaldo

Ștefănescu Dragoș / 09.08.2022, 23:00
Karim Benzema, atitudine de mare campion. Francezul a evitat elegant să se compare cu Ronaldo

Karim Benzema a avut un sezon uluitor alături de Real Madrid. Francezul a fost decisiv pentru madrileni atât în La Liga dar și în Champions League. Francezul este favorit la câștigarea Balonului de Aur în acest an, dar evită să se compare cu fostul său coechipier Cristiano Ronaldo.

Karim Benzema, atitudine de mare campion. Francezul evită să se compare cu Ronaldo

Karim Benzema (34 de ani) a avut un sezon excepțional alături de Real Madrid. Madrilenii au cucerit titlul în La Liga și au triumfat în Champions League. Benzema a contribuit decisiv la obținerea acestor succese, reușind să marcheze goluri vitale în toate competițiile.

După acest sezon de vis, Karim Benzema se află printre favoriții la câștigarea Balonului de Aur. Totuși, Benzema a evitat elegant să răspundă când a fost întrebat dacă este cel mai bun atacant din lume. Starul francez nu a vrut nici să se compare cu fostul său coechipier Cristiano Ronaldo.

Nu sunt eu cel care poate să decidă dacă sunt cel mai bun atacant din lume. Scopul meu este să dau an de an tot ce am mai bun pentru echipă și întotdeauna să ajut.

Am marcat mai multe goluri fără Cristiano Ronaldo. Cu el jucam în altă manieră. Cristiano m-a ajutat foarte mult pe teren și în afara lui”, a declarat Karim Benzema, citat de Marca.

Cine este favoritul lui Lionel Messi la câștigarea Balonului de Aur

Lionel Messi a dezvăluit cine este în concepția sa jucătorul favorit la câștigarea Balonului de Aur în acest an. Argentinianul l-a nominalizat pe Karim Benzema, care este singurul îndreptățit la cucerirea  prestigiosului trofeu.

Anul acesta, Benzema merită să câștige Balonul de Aur. Nu există nicio îndoială. A câștigat titlul și Champions League, nu este nicio îndoială”, a declarat Lionel Messi, potrivit AS.com.

Cum arată top 5 favoriți la câștigarea Balonului de Aur 2022, în viziunea eurosport.co.uk

1. Karim Benzema (Real Madrid) – 47 de goluri, 15 assisturi. A câștigat UEFA Nations League, Supercupa Spaniei și La Liga
2. Mohamed Salah (Liverpool) – 33 de goluri, 19 assisturi. A câștigat Cupa Ligii Angliei și FA Cup
3. Sadio Mane (Liverpool) – 29 de goluri, 5 assisturi. A câștigat Cupa Africii pe Națiuni, Cupa Ligii Angliei și FA Cup
4. Kylian Mbappe (PSG) – 48 de goluri, 31 de assisturi. A câștigat UEFA Nations League și Ligue 1
5. Vinicius Junior (Real Madrid) – 21 goluri, 19 assisturi. A câștigat Supercupa Spaniei și La Liga

Benzema, al doilea marcator din istoria lui Real Madrid. Francezul este depășit doar de Cristiano Ronaldo

Karim Benzema a început anul 2022 cum nu se putea mai bine și a depășit o nouă bornă impresionantă. Pe 8 ianuarie, francezul a marcat o dublă în victoria cu Valencia din La Liga, scor 4-1 și a ajuns la un total de 301 goluri marcate pentru Real Madrid. Astfel, el s-a alăturat celorlalți trei fotbaliști de legendă care au reușit să marcheze peste 300 de goluri în tricoul „blanco”.

Ulterior, pe parcursul primelor luni din 2022, forma francezului a crescut și mai mult. El a continuat să înscrie pe bandă rulantă și până în acest moment a ajuns la un total de 323 goluri înscrise pentru Real. Benzema l-a egalat pe Raul în clasamentul golgheterilor all-time din istoria madrilenilor. Singurul care îl depășește în acest moment rămâne Cristiano Ronaldo. Portughezul are 450 de goluri marcate pentru „galactici”.