Karim Benzema continuă seria absolut incredibilă. 4 goluri în 2 meciuri cu Chelsea și a calificat-o pe Real Madrid în semifinale Champions League. A marcat în acest sezon mai mult decât Messi și Ronaldo la un loc

Dragos Stefanescu 13.04.2022, 10:08
Karim Benzema continuă seria absolut incredibilă. 4 goluri în 2 meciuri cu Chelsea și a calificat-o pe Real Madrid în semifinale Champions League. A marcat în acest sezon mai mult decât Messi și Ronaldo la un loc

Meciul retur dintre Real Madri și Chelsea din sferturile Champions League a avut un final interzis cardiacilor. După ce au fost conduși cu 3-0 până în minutul 80, elevii lui Carlo Ancelotti au avut o revenire spectaculoasă. Eroul madrilenilor a fost din nou Karim Benzema. Starul francez a reușit să marcheze golul calificării pentru Real Madrid în prelungirile partidei.

Karim Benzema, eroul lui Real Madrid. Starul francez a fost din nou decisiv pentru echipa sa

Marți seară, Real Madrid a primit vizita lui Chelsea în returul sferturilor de finală ale Champions League. După victoria obținută de madrileni pe ”Stamford Bridge”, scor 3-1, aceștia erau favoriți pentru calificarea în semifinale.

În mod surprinzător, Chelsea a dominat partida de pe ”Santiago Bernabeu” încă de la început. Londonezii au deschis scorul în minutul 15, prin Mason Mount. În repriza secundă, echipa lui Thomas Tuchel și-a continuat dominarea și a mai punctat de două ori, în minutele 51 și 75, prin Antonio Rudiger, respectiv Timo Werner. La acest scor, Real Madrid era eliminată din competiție, iar londonezii aveau asigurat locul în semifinale. Elevii lui Carlo Ancelotti nu au capitulat, iar Rodrygo a marcat în minutul 80. Cu scorul general de 4-4, partida a intrat în reprizele de prelungiri. Cu o evoluție destul de ștearsă până atunci, Karim Benzema a intrat în scenă în minutul 96, reușind să marcheze golul calificării madrilenilor. Aceasta a fost a patra reușită a francezului în cele două meciuri cu Chelsea, din Champions League.

Partida s-a terminat cu scorul de 2-3, dar în ciuda înfrângerii suferite, Real Madrid s-a calificat în semifinalele Champions League, cu scorul general de 5-4.

În acest sezon, Karim Benzema scrie istorie pentru Real Madrid. În cele 38 de jocuri în care a evoluat pentru madrileni, Benzema a reușit să marcheze 38 de goluri. Starul francez are cifre uluitorare și în această ediție din Champions League, unde a înscris până acum 12 goluri. Făcând o comparație cu Lionel Messi ( 5 goluri) și Cristiano Ronaldo (6 goluri), Benzema a marcat de două ori mai multe goluri decât aceștia doi la un loc, în acest sezon din Champions League.

Carlo Ancelotti, reacție elegantă la finalul partidei cu Chelsea

La finalul partidei de pe ”Santiago Bernabeu”, Carlo Ancelotti a vorbit despre revenirea spectaculoasă a echipei sale. Tehnicianul italian consideră că totul se datorează atmosferei de pe stadion dar și spiritului  extraordinar a clubului madrilen.

Cred că a trebuit să ajungem la 0-3, ca să ne eliberăm. Până în acel moment, am suferit mult, nu am fost foarte convinși dacă să atacăm sau nu. Nu aveam nevoie să marcăm, cred că asta ne-a încurcat. Dar apoi a venit magia acestui sadion, a acestui club. Este ceva unic, un spirit care s-a văzut, până la final”, a declarat Carlo Ancelotti.

Urmăriți Playsport.ro și pe