Karim Benzema, în pericol să fie condamnat! Starul lui Real Madrid a fost pus sub acuzare

Catinca Giosanu 30.03.2021, 22:05
Karim Benzema, în pericol să fie condamnat! Starul lui Real Madrid a fost pus sub acuzare

Karim Benzema ar putea fi condamnat la închisoare cu executare. Starul lui Real Madrid a fost pus sub acuzare pentru complicitate la tentativă de şantaj în ”cazul Valbuena”. Ce pedeapsă riscă spotivul în vârstă de 33 de ani?

Karim Benzema, în pericol să fie condamnat!

Atacantul Realului este implicat într-un scandal sexual și de șantaj, în care şi Djibril Cisse a oferit declaraţii poliţiei. Incidentul a avut loc în urmă cu cinci ani. La momentul respectiv, starul ar fi încercat să-l şantajeze pe Mathieu Valbuena cu poze şi videoclipuri de natură sexuală compromiţătoare. Se pare că Benzema ar fi fost contactat de un apropiat de-ai lui și i s-a spus despre această înregistrare.

Ulterior, Benzema ar fi avut o întâlnire cu Valbuena în care au discutat despre acest lucru, iar starul l-ar fi îndemnat pe Valbuena să plătească cei 150.000 de euro solicitați. Așa se face că Benzema trebuie să răspundă acum la acuzația de „complicitate la tentativa de șantaj”. Alți patru bărbați, a căror nume nu au fost făcute publice, au fost implicați în caz pentru tentativă de șantaj.

La data la care a început ancheta, Benzema, care a fost suspendat de echipa națională a Franței, a negat acuzațiile. Tot atunci, Valbuena a spus că este „foarte, foarte, foarte dezamăgit” de fostul său coechipier, despre care a spus că a arătat o „lipsă de respect” față de el.  Avocatul lui Benzema, Sylvain Cormier, a declarat: „Din păcate, nu suntem surprinși de această decizie, care este la fel de absurdă pe cât era de așteptat.”

În cazul în care va fi găsit vinovat, atacantul ar putea fi trimis la închisoare.

Karim Benzema urmează să fie judecat în cazul Valbuena. Atacantul riscă 5 ani de închisoare
Karim Benzema urmează să fie judecat în cazul Valbuena. Atacantul riscă 5 ani de închisoare

Starul lui Real Madrid a fost pus sub acuzare

Presa din străinătate a transmis că fotbalistul Realului, Karim Benzema, va trebui să se prezinte în faţa instanţei, la tribunal, a pentru a da explicaţii în ”cazul Valbuena”.

Benzema a fost deja citat şi va trebui să dea declarații în faţa magistraţilor. Ședința de judecată va avea loc undeva între 20 şi 22 octombrie 2021, la un tribunal din Versailles.

Jurnaliștii de la Foot Mercato susțin că Benzema riscă până la cinci ani de închisoare, precum şi o amendă de 75.000 de euro.

Reamintim faptul că Benzema a fost arestat pentru câteva zile în acest caz. Rămâne de văzut însă dacă sportivul va fi sau nu condamnat la închisoare.

Urmăriți Playsport.ro și pe