Kylian Mbappe a vorbit despre dispariția duelului dintre Leo Messi și Cristiano Ronaldo: „Lucrurile ar trebui interpretate diferit”

George Drafta 14.06.2023, 10:23
Kylian Mbappe a vorbit despre dispariția duelului dintre Leo Messi și Cristiano Ronaldo: „Lucrurile ar trebui interpretate diferit”

Francezul care poate face obiectul unui transfer la Real Madrid în această vară a vorbit recent despre rivalitatea dintre Cristiano Ronaldo şi Messi.

Cei doi au părăsit fotbalul mare în acest an pentru contacte bănoase în Orientul Apropiat sau în Statele Unite. Iar disputa lor chiar şi de la distanţă nu mai are acea intensitate cu care fanii fotbalului s-au obişnuit în ultimii 15 ani. Iar unul dintre cei care regretă „disparţia” celor doi de la cel mai înalt nivel este Kylian Mbappe.

Mbappe a fost coleg timp de doi ani cu Messi la PSG, Copyright: Imago / Sebastian Frej
Mbappe a fost coleg timp de doi ani cu Messi la PSG, Copyright: Imago / Sebastian Frej

„Lucrurile ar trebui interpretate diferit. Probabil o dată la 50 de ani sau mai mult ai doi jucători precum Messi și Ronaldo care să fie la nivelul acesta atât de mult. Am trăit într-o eră excepțională și sper că fanii au profitat de asta.

Am fost norocos să joc împotriva lui Cristiano și apoi împotriva și alături de Leo: sunt extrem de speciali. Am învățat mult de la ei, în special de la Messi în aceste sezoane. Au scris istorie în fotbal, sunt eterni”, a fost declaraţia francezului în Gazzetta dello Sport.

Urmează era Mbappe-Haaland ?

Multă lume vorbeşte că în locul tradiţionalei comparaţii dintre Messi şi Ronaldo, în curând fotbalul se va raporta la alţi doi jucători. Care s-au afirmat pe continent. Mbappe are deja ani buni în care a strâns performanţe deosebite atât la echipa naţională, cât şi la echipele de club la care a evoluat.

Singurul trofeu important pe care nu l-a câştigat este UEFA Champions League. Pe care Haaland tocmai şi l-a trecut în palmares sâmbătă seară. Norvegianul a bătut deja câteva recorduri la chiar primul său sezon în Anglia. Reuşind tripla istorică în tricoul „cetăţenilor”.

Dezavantajul său îl reprezintă faptul că la nivel de echipe naţionale îi va fi greu să atingă performanţe precum cele izbutite cu Manchester City.

Chiar şi aşa, Mbappe şi Haaland ar putea dezvolta pasiuni din ce în ce mai mari în rândul microbiştrilor. Astfel încât cei doi să fie reperele noii generaţii de fotbalişti. Şi să îi înlocuiască în preferinţele suporterilor pe deja consacraţii Messi şi Ronaldo.

Urmăriți Playsport.ro și pe