L-a părăsit pe Novak Djokovic! Primul efect major pentru sârb după scandalul de la Australian Open 2022

Giosanu Catinca / 02.03.2022, 10:34
L-a părăsit pe Novak Djokovic! Primul efect major pentru sârb după scandalul de la Australian Open 2022

Novak Djokovic pare că este urmărit de ghinion. După ce a pierdut locul unu ATP, sârbul a aflat că va fi părăsit de un sponsor important. Anunțul i-a luat prin surprindere pe fanii fostului lider mondial.

Novak Djokovic, probleme majore

Novak Djokovic a renunțat, în urmă cu puțin timp, la cel mai important om din staff. Concret, el a renunțat la serviciile antrenorului Marian Vajda, care i-a fost aproape la toate cele 20 de turnee de Grand Slam câștigate.

Djokovic a primit o lovitură financiară după ce a rămas fără antrenor. Unul dintre cei mai importanți sponsori ai lui Novak a decis să rupă contractul cu fostul lider mondial, care a coborât pe locul secund în clasamentul ATP în aceasta săptămână. Concret, este vorba despre Peugeot. Directorul german al companiei a confirmat faptul că a întrerupt colaborarea cu controversatul jucător de tenis.

Sârbul a rămas fără cel mai important sponsor

Novak Djokovic a declarat, zilele trecute, că este împăcat cu gândul că nu va putea să participe la mai multe competiții importante din cauză că refuză să se imunizeze împotriva virusului SARS-CoV-2. Cel mai probabil, el nu aștepta că decizia lui să îi determine pe sponsori să rupă contractele pe care le au cu el.

Djokovic va pierde o mulțime de bani din cauza refuzului său de a se vaccina împotriva Covid-19. Producătorul francez de automobile l-a sprijinit pe Novak încă din 2014. Cunoscutul tenismen era ambasador internațional al companiei și avea un contract generos. Se pare că sârbul încasa câteva milioane de euro pe an de pe urma acestei colaborări.

Ce urmează pentru Novak Djokovic

Fostul lider ATP s-a confruntat cu mai multe probleme de când a revenit pe teren, iar cerințele de vaccinare anti-Covid îl vor împiedica să evolueze la Indian Wells, conform express.co.uk.

În luna mai va expira și contractul de sponsorizare pe care Novak Djokovic îl are cu un alt brand francez, Lacoste. Nu se știe dacă sponsorul tehnic al sârbului va dori să prelungească înțelegerea. Colaborarea ar putea fi întreruptă, din cauză că Novak refuză să se imunizeze contra Covid-19.

Lui Djokovic îi intră anual 9,4 milioane de dolari în cont, de pe urma contractului încheiat cu Lacoste.

Novak Djokovic are contract și cu Hublot, firma elvețiană a cărei imagine este și Simona Halep.