„L-am bătut pe Adrian Mutu rău de tot”. Povestire spumoasă despre „Briliant”, spusă de actualul antrenor al lui Dinamo II

Gabriel Eșanu 06.01.2021, 09:42
„L-am bătut pe Adrian Mutu rău de tot”. Povestire spumoasă despre „Briliant”, spusă de actualul antrenor al lui Dinamo II

Un lider al generației sale, Adrian Mutu a jucat pentru echipe de top precum Chelsea, Juventus, Fiorentina. 77 de meciuri și 35 de goluri pentru echipa națională, dar la tenis cu piciorul ar mai avea de lucrat. Asta este concluzia de tras după destăinuirile lui Emil Ursu, actualul antrenor de la Dinamo II. În perioada în care era jucător la Chelsea, „Briliantul” a fost învins fără drept de apel la tenis de picior. Chiar de Ursu, care este cu 15 ani mai în vârstă decât actualul selecționer de la U21.

Adrian Mutu, fără șanse în fața lui Emil Ursu la tenis cu piciorul. „Îl bat și acum”, spune antrenorul de la Dinamo 2

„Ne întâlneam la Borcea, jucam tenis cu piciorul. Știe, lăsați că și-a dat cu mingea în față… a încercat să se dea tehnic. Tenis cu piciorul juca foarte bine, în față, la dublu. Când l-a numit pe Florin Marin principal, cu Augustin secund, a făcut o masă. A venit și Adi Mutu, era la Chelsea în cea mai mare formă. Am jucat tenis, era și Nețoiu. La final am făcut un pariu cu Mutu la simplu.

Eu când am venit la Dinamo în 77 am prins cea mai mare generație de fotbaliști pe care i-a avut Dinamo, cu Radu Numwailler, cu Lucescu, Dumitrache… Mă duceam și mă uitam la tenis și jucam toată ziua. I-am zis lui Adi, ‘nu te băga la simplu că nu ai nicio șansă’. Când eu mi-am rupt piciorul la Pitești, el era copil de mingi. Să vă povestească el. L-am bătut rău de tot. E mai mic decât mine cu 15 ani. Îl bat și acum, nu e problemă. El a a zis că el pune 1000, eu pun 100. Dar i-am zis că nu punem pariu pe bani că ți-i iau oricum. Nu am pus pariu pe bani”, a povestit Emil Ursu pentru GSP Live.

Adrian Mutu a jucat la Chelsea între august 2003 și octombrie 2004. După perioada de suspendare pentru consum de cocaină, internaționalul român a semnat pentru Livorno. De unde a fost direcționat către Juventus. S-a retras în 2016, după o scurtă perioadă petrecută la ASA Târgu Mureș. Este în prezent selecționerul echipei naționale de tineret, pe care a calificat-o la Campionatul European U21 care va începe pe 24 martie.

Fost junior al lui Dinamo, Emil Ursu a debutat în prima divizie la Victoria București, un satelit al „câinilor”. A fost șase ani la Victoria, până în 1990. Pentru ca apoi să mai joace la Bacău, FC Argeș, Progresul, Unirea Alba Iulia și Dunărea Călărași. S-a retras în 1997.

Urmăriți Playsport.ro și pe