EXCLUSIV. L-am găsit pe Juan Melero Marin, omul-cheie al proiectului spaniol de la Dinamo: „Pablo Cortacero? M-am dezis de el”

Cătălin Mureșanu 05.01.2021, 16:07
EXCLUSIV. L-am găsit pe Juan Melero Marin, omul-cheie al proiectului spaniol de la Dinamo: „Pablo Cortacero? M-am dezis de el”

L-am găsit pe Juan Melero Marin, omul-cheie al proiectului spaniol de la Dinamo. Pentru obținerea informațiilor am fost sprijiniți de Florin Nedelcu. Acesta fost ofițer de legătură al UEFA în România. Fostul vice al federației spaniole a vorbit, în EXCLUSIVITATE pentru Playsport.ro despre Pablo Cortacero și proiectul „El Nuevo Dinamo”.

Florin Nedelcu (în stânga) a fost prezent la Săftica în momentul venirii spaniolilor la Dinamo
Florin Nedelcu (în stânga) a fost prezent la Săftica în momentul venirii spaniolilor la Dinamo

PlaySport a reușit să ia legătura cu unul dintre personajele principale implicate în tranzacția care a transformat clubul Dinamo în ultima jumătate de an, preluarea clubului de către conducerea spaniolă coordonată de dubiosul om de afaceri Pablo Cortacero. „El Nuevo Dinamo”, proiectul grandios care s-a transformat în, poate, cel mai mare scandal al ultimilor ani din fotbalul românesc.

L-am găsit pe Juan Melero Marin, omul-cheie al proiectului spaniol de la Dinamo

Este vorba de Juan Jose Melero Marin (72 ani) fost oficial la Getafe și vicepreședinte al Federației Spaniole de Fotbal în perioada 2007-2008. Melero a fost primul nume vehiculat de presă în momentul în care au fost dezvăluite tratativele dintre Ionuț Negoiță și partea spaniolă, apoi a fost considerat garantul proiectului și omul care l-ar fi convins pe Cosmin Contra să accepte preluarea băncii tehnice.

Spaniolul, care până în prezent s-a ferit să facă declarații publice, a acceptat să-și spună punctul de vedere prin intermediul lui Florin Nedelcu, fost ofițer de legătură UEFA și colaborator al Federației Române de Fotbal pentru limba spaniolă.

Melero Marin se dezice total de Pablo Cortacero

Melero Marin a dezvăluit legătura cu Cortacero, cine l-a solicitat din partea clubului Dinamo, ce rol a avut în tratativele cu Cosmin Contra, câți bani a primit pentru munca depusă și a precizat și momentul în care, dezamăgit de Cortacero, s-a retras din proiect. Spaniolul spune că este foarte supărat pe situație și, la rândul lui, se consideră înșelat de Pablo Cortacero. Acesta cataloghează tot ce s-a spus la adresa lui drept ticăloșii și falsități calomnioase.

Juan Melero Marin, imaginea proiectului „El Nuevo Dinamo”
Juan Melero Marin, imaginea proiectului „El Nuevo Dinamo”

„Sunt foarte supărat și dezamăgit în legătură cu aceste ticăloșii care se spun în România, cei care au făcut aceste afirmații ar trebui denunțați la Tribunal. La sfârșitul lunii august m-am dezis de Cortacero deoarece nu am văzut seriozitatea necesară și, niciodată, nu am fost plătit și nu am avut nicio relație cu Dinamo sau cu vreun conducător de la Dinamo. Am văzut lipsa de seriozitate și rigoare în această organizare și vin chiar cu exemplul tău (n.red Florin Nedelcu) din acest motiv nu am insitat pentru a fi angajat la club”.  

Misteriosul George Draghia, intermediarul unei vânzări neașteptate

Florin Nedelcu a participat la prezentarea oficială a noii conduceri dinamoviste, eveniment care a avut loc, la finalul lunii August, în aer liber, în baza de la Săftica. Nedelcu a asigurat traducerea conferinței de presă la care au fost prezenți Pablo Cortacero, acționarul majoritar al SC Dinamo 1948 SA (din postura participării firmei Lotus Perfect Products), Alex Couto Lago (director general), Rufo Collado (director sportiv), Dorin Șerdean (președinte executiv) și Marcos Rubinho (manager Academia Dinamo). A fost singurul moment în care fostul colaborator al FRF a fost solicitat de conducerea iberică și spune că, la rândul lui, Cortacero nu și-a onorat înțelegerea financiară pentru serviciile prestate.

George Draghia, „băiatul de la coafor”, omul de încredere al lui Ionuț Negoiță, este cel care l-a solicitat pentru vânzarea acțiunilor de la SC Dinamo 1948 SA.

George Draghia, unul dintre oamenii implicați în „nebunia” de la Dinamo
George Draghia, unul dintre oamenii implicați în „nebunia” de la Dinamo

Melero Marin, care a fost acuzat că ar fi fost omul prin intermediul căruia au fost aduși majoritatea fotbaliștilor în toamnă, transmite că nu a fost implicat în vreo negociere cu jucătorii transferați la Dinamo, face referire și la Cosmin Contra și mărturisește că nu are legătură cu discuțiile purtate de fostul internațional cu conducerea spaniolă. Conform celor transmise de către spaniol, George Drăghia, fostul proprietar din acte al firmei Lotus Perfect Products, omul de încredere al lui Ionuț Negoiță, este cel care l-a solicitat pentru a găsi un investitor care să preia Dinamo:

„Unica mea implicare la Dinamo a fost pentru o cerere profesională de vânzare a acțiunilor deținute de societatea Lotus Perfect Product, pe care mi-a făcut-o domnul George Drăghia pe data de 16 martie. La sfârșitul lunii august am decis să abandonez colaborarea mea profesională cu domnul Fernandez Cortacero. Înainte de a colabora cu dânsul, am avut mai multe întâlniri și am colaborat la nivel internațional cu posibili investitori pentru a găsi pe cineva interesat de această investiție”, a transmis Melero Marin.

Dezamăgit de acuzațiile grave ce i se aduc

La data de 2 mai 2020, numele lui Juan Melero Marin apărea, pentru prima oară, în presa sportivă. Site-ul ProSport.ro scria despre negocierile pe care Ionuț Negoiță le poartă cu fostul vicepreședinte al Federație Spaniole de Fotbal epntru vânzarea acțiunilor pe care le deține în cadrul SC Dinamo 1948 SA. Mult mai târziu a ieșit la iveală Pablo Cortacero.

Promisiunile lui Pablo Cortacero nu s-au materializat până acum
Promisiunile lui Pablo Cortacero nu s-au materializat până acum

Contactat de oficialii lui Dinamo în luna martie a anului trecut, Melero declară că s-a retras din proiectul iberic la sfârșitul lui august. Spaniolul se simte calomniat de acuzele care i s-au adus, suporterii – acționari considerându-l unul dintre vinovații pentru situația în care a ajuns clubul.  

„Tot ce s-a spus sunt invenții și minciuni, eu, de patru luni, nu am nicio legătură cu Dinamo. Nici înainte și nici după nu am încasat nici măcar un euro, nici de la Cortacero și nici de la Dinamo, doar am avut intenția de a ajuta Dinamo, fără vreun interes. Nu am avut vreo legătură cu contractul lui Cosmin Contra, cred că l-au făcut și l-au semnat directorul sportiv (n.red. Rufo Collado), agentul lui Contra și avocatul. Eu nu am participat la niciun fel de negociere internă a clubului Dinamo. Sper ca numele meu să dispară pentru totdeauna din comentariile care se fac acolo, toate aceste speculații, falisități calomnioase care se fac publice în media și să fiu lăsat în pace, ținând cont că niciodată nu am avut vreo lipsă de respect față de cineva. În final, vreau să fie foarte clar, că eu personal, ca un profesionist, am lucrat cu cele mai bune intenții, pentru a ajuta sub o formă gratuită și dezinteresată clubul Dinamo, pentru ca acest club să își recapete numele și imaginea socială de care se bucură. Acestea sunt lucrurile le pe care le am de spus și doresc să se termine această situație nefavorabilă pe care, în mod lamentabil, o trăiesc”, a concluzionat Marin Melero.

 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe