„L-au arestat pe Gigi Becali pentru că devenise prea vizibil”. Dezvăluiri uluitoare despre patronul FCSB

Simion Andrei / 20.09.2021, 15:00

Ieșit recent din închoasre, Liviu Dragnea a făcut niște dezvăluiri incredibile și a spus de ce ar fi fost arestat Gigi Becali în 2013. Potrivit fostului președinte al PSD, împotriva finanțatorului de la FCSB s-a organizat o coaliție, după care a început „vânătoarea”. Gigi Becali a stat aproape 2 ani după gratii în perioada 2013 – 2015. El fusese condamnat la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de detenție.

Liviu Dragnea, ipoteză șoc: „L-au arestat pe Gigi Becali pentru că devenise prea vizibil”

Liviu Dragnea a ieșit din închisoare de câteva luni și, printr-o reacție recentă la TV, a dezvăluit cum a fost arestat Gigi Becali. Mai exact cine s-a întors împotriva finanțatorului de la FCSB și care a fost motivul din spatele deciziei.
Potrivit fostului președinte al PSD, „Statul Paralel” l-a luat în vizor pe Gigi Becali. Patronul echipei din Liga I, care fusese și el implicat anterior în politică, devenise o persoană mult prea „populară”, după cum spune Dragnea și, în acest context, a devenit o țintă.

Ei aveau țintele umane, de câteva categorii, în primul rând liderii politici care aveau sigur altă opinie decât a lor sau care erau considerați de ei că patrioți și mai greu de stăpânit și care puteau strânge o anumită masă critică într-o anumită zona. Lideri de opinie care puteau să devină periculoși dacă aveau o creștere.

Unul de care îmi aduc aminte este Gigi Becali. Becali enerva pentru că devenise prea popular…Vedeau că patronii cluburilor de fotbal puteau să devină lideri de opinie. Oameni din presă, oameni care au puncte de vedere bine articulate și care sunt curajoși, care pun întrebări. Patroni de presă” a spus Liviu Dragnea la Culisele Statului Paralel, conform realitatea.net.

Pe 20 mai 2013, Gigi Becali a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare. El a fost acuzat atunci în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării. Ulterior, a primit un spor de șase luni, din cauza altor două condamnări. Becali a fost găsit vinovat în dosarul „Valiza” și în cel al sechestrării celor care i-au furat mașina. El a fost încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă din Constanța și a ispășit aproape 2 ani din pedeapsă.

„Gică Popescu a fost condamnat ca să nu câștige șefia FRF!”

În continuare, Liviu Dragnea a făcut și alte acuzații grave. Mai exact, legate de detenția lui Gică Popescu. Fostul mijlocaș al Barcelonei a fost condamnat la 3 ani de închisoare, în 2014, cu puțin timp înainte de alegerile FRF. Popescu era unul dintre candidații favoriți la acele alegeri, care ulterior au fost câștigate de Răzvan Burleanu:

Îmi aduc aminte și de Gică Popescu, un om pe care îl respect. El a fost condamnat și dus la închisoare că să nu câștige federația de fotbal. O spun asumat pentru că știu lucrul asta”, a mai spus fostul președinte al PSD.

Impresionant! Proiectul fabulos al lui Hagi de la Constanța! Gică Popescu: ”Din câte știu, suntem primul club din lume care își propune asta!”.