L-au distrus pe Novak Djokovic cu această veste. Anul 2022 devine unul de coșmar pentru liderul mondial

Giosanu Catinca / 21.05.2022, 12:32
L-au distrus pe Novak Djokovic cu această veste. Anul 2022 devine unul de coșmar pentru liderul mondial

Novak Djokovic (34 de ani, locul 1 ATP) a jucat doar câteva meciuri în 2022. Sârbul spera că va da la Wimbledon 2022. Decizia drastică pe care au luat-o cei de la ATP și WTA împotriva organizatorilor de la Wimbledon i-a dat planurile peste cap campionului sârb.

Probleme mari pentru Novak Djokovic

Conducerile ATP și WTA au luat o decizie fără precedent, anunțând că anul acesta nu vor acorda puncte în turneul pe iarbă de la Wimbledon. Cel mai afectat dintre toți jucătorii din circuitul profesionist pare să fie Novak Djokovic.

Liderul mondial aștepta cu nerăbdare ediția din 2022 a Grand Slamului londonez. Vestea că ATP și WTA nu vor acorda puncte la turneul de Grand Slam de la Wimbledon, ca urmare a deciziei organizatorilor de la All England Club de a nu permite participarea sportivilor din Rusia si din Belarus la editia din 2022, l-a devastat pe sportivul sârb.

Specialiștii apreciază că Daniil Medvedev va urca pe prima poziție a ierarhiei ATP, după Wimbledon.

Ce se întâmplă cu actualul lider mondial

La momentul actual, Novak Djokovic este lider de clasament, cu 8.660 de puncte. Tenismenul sârb a revenit în fruntea clasamentului mondial al jucătorilor profesionişti după doar 3 săptămâni petrecute pe locul secund.

Rusul Daniil Medvedev se află acum pe locul al doilea, cu 7980. El este urmat de neamțul Alexander Zverev, care a acumulat 7200 de puncte.

Novak Djokovic va coborî în clasamentul ATP după Grand Slamul londonez. El va pierde pierde 2.000 de puncte pentru că a câștigat ediția din 2021 de la Wimbledon. În ceea ce îi privește pe Medvedev și Zverev, aceștia trebuie să apere câte 180 de puncte, pentru că au fost eliminați în turul 4 la Wimbledon 2021.

Decizia luată de conducerea ATP

Anul acesta, turneul de tenis de la Wimbledon se va juca fără puncte, din cauza măsurilor luate împotriva jucătorilor din Rusia si Belarus după ce Vladimir Putin și-a trimis trupele în Ucraina.

Capacitatea jucătorilor de orice naționalitate de a participa la turnee pe baza meritelor și fără discriminare este fundamentală pentru turneul nostru. Decizia Wimbledon de a interzice jucătorilor ruși și bieloruși să concureze în Marea Britanie în această vară subminează acest principiu și integritatea sistemului de clasare ATP.

De asemenea, este în contradicție cu acordul nostru de clasamen. În absența unei schimbări a circumstanțelor, cu mare regret și reticență nu vedem altă opțiune decât să eliminăm punctele din clasamentul ATP de la Wimbledon, pentru 2022.”, se arată pe site-ul ATP.