L-au luat! Primul transfer oficial la FC Barcelona în 2021!

Gabriel Peneș 21.01.2021, 18:54
L-au luat! Primul transfer oficial la FC Barcelona în 2021!

Trupa condusă de Ronald Koeman a reușit o adevărată lovitură de imagine. L-au luat! Primul transfer oficial la FC Barcelona în 2021! Eric Garcia, fundașul de 20 de ani al lui Manchester City, va ajunge pe Nou Camp din vara viitoare

L-au luat! Primul transfer oficial la FC Barcelona în 2021!

După negocieri destul de lungi, Barcelona a reușit, în sfârșit, să și-l adjudece pe Eric Garcia de la Manchester City. L-au luat! Primul transfer oficial la FC Barcelona în 2021! Anunțul a fost făcut de reputatul jurnalist italian Fabrizio Romano, care a dezvăluit de multe ori transferurile înainte ca ele să fie anunţate oficial, scrie digisport.ro. Numai că fundașul central în vârstă de 20 de ani nu va ajunge în această iarnă pe Camp Nou, ci la vară.

Motivul este acela că Barcelona nu ar vrea să cheltuiască acum bani, având în vedere pagubele provocate de criza de coronavirus, însă și faptul că după 30 iunie îl va putea lua gratis. Asta cu toate că suma cerută de Manchester City este una ridicolă pentru un club de talia Barcelonei, 5 milioane de euro. Dar cum din vară ar fi putut semna gratis, englezii au acceptat acum o sumă mult mai mică decât nimic.

Eric Garcia va ajunge pe Nou Camp din vară

Chiar și în vara trecută, catalanii au dorit să-l ia pe Garcia și au făcut o ofertă de 15 milioane de euro pentru a-l transfera, dar ”cetățenii” nu au fost mulțumiți, astfel că spaniolul a rămas pe Etihad. Stoperul de 1,83 m, cu patru selecții în naționala Spaniei, mai are contract cu trupa pregătită de Pep Guardiola până pe 30 iunie 2021. Garcia s-a  născut în Barcelona și este produsul Academiei de fotbal a clubului catalan. Cota de piață a lui Garcia este de 20 milioane de euro, conform transfermarkt.com. Spaniolul a ajuns la Manchester City încă din vara lui 2017, pentru suma de 1,7 milioane de euro.

L-au luat! Primul transfer oficial la FC Barcelona în 2021!
Primul transfer oficial la FC Barcelona în 2021! Dar fostul președinte Josep Bartomeu a lăsat clubul cu o datorie de 1 miliard de euro

”Gaură” de 1 miliard de euro la FC Barcelona!

Din cel mai bogat club din lume, Barcelona riscă să devină primul club uriaș care se poate prăbuși. Conform La Vanguardia, cotidian catalan, datoria clubului a atins o cifră uriașă: peste 1 miliard de euro. Fără veniturile aduse de fani, din cauza pandemiei, dar și din cauza altor pierderi, clubul a înregistrat pierderi uriașe de peste 100 de milioane de euro. Această pierdere importantă se adaugă la datoria netă de 500 de milioane de euro, la care mai vine și un deficit de 400 de milioane. Aceasta este moștenirea lăsată de fosta conducere, în frunte cu Josep Bartoneu. Alegerea noului președinte al clubului a fost amânată din cauza situației sanitare din capitala Cataluniei.

Urmăriți Playsport.ro și pe