Guardiola îl curtează pe Messi pe Instagram! Ce a putut posta antrenorul de la Manchester City

Gabriel Peneș 17.01.2021, 20:50
Guardiola îl curtează pe Messi pe Instagram! Ce a putut posta antrenorul de la Manchester City

Pep Guardiola îl curtează pe Leo Messi prin mesaje subtile pe o rețea de socializare. Mai precis printr-o fotografie sugestivă, din perioada în care tehnicianul spaniol conducea formația unde starul argentinian a făcut carieră. Fiind deja liber să își negocieze un posibil transfer, Messi are de ales, de va face acest pas, între „cetățenii” din City și PSG, singurele grupări ce par capabile a-i satisface pretențiile financiare.

Guardiola îl curtează pe Messi pe Instagram!

De la 1 ianuarie, Lionel Messi, intrat în ultimele șase luni de contract cu Barcelona, este liber să-și găsească altă echipă. Și asta fără a se mai pune problema plății celor 700 de milioane de euro, clauza de reziliere pe care a avut-o la gruparea catalană. Iar Pep Guardiola nu întârzie să-i facă „ochi dulci” starului argentinian, mizând pe relațiile bune pe care cei doi le-au avut încă din perioada în care Pep antrena Barcelona și pe Messi. Iar tehnicianul de la Manchester City o face într-un mod subtil, dar mizând pe atingerea laturii emoționale a vedetei Barcelonei

Poza postată de Guardiola îl arată pe spaniol alături de Messi, în vestiarul Barcelonei

Într-o fotografie postată pe Instagram, Guardiola apare alături de Messi, în vestiarul Barcelonei, având inclusiv aceeași poziție. Înțelegerea perfectă, pare a sugera tehnicianul spaniol. Pep știe, firește, că marea rivală în privința transferării lui Leo este PSG. Echipa franceză e gata să-i satisfacă acestuia mai toate pretențiile financiare și nu numai. De la posibilitatea refacerii cuplului cu prietenul său, Neymar, până la aducerea lui Kun Aguero, care se poate transfera și el tocmai de la… City, acesta fiind un alt apropiat al starului de la Barcelona. În plus, un posibil transfer, după o vreme, la Inter Miami, echipa patronată de David Beckham, fosta glorie a fotbalului englez, toate sunt posibile din partea PSG.

Ce a putut posta antrenorul de la Manchester City

Telenovela plecării lui Messi de la Barcelona a început încă din vara anului trecut. Mai precis, în august, după umilitorul 2-8 înregistrat în fața lui Bayern Munchen, în sferturile de finală ale UEFA Champions League. Nemulțumirile mai vechi ale lui Messi, inclusiv în raport cu președintele de atunci al clubului catalan, Josep Bartomeu, au ieșit abrupt la lumină. Așa se face că deja în septembrie, tatăl decarului argentinian, Jorge Messi, care este și agentul fiului său, a venit furtunos la Barcelona, Lupta era pentru anularea clauzei uriașe de reziliere a contractului „messian”, de 700 de milioane de euro.

Pep Guardiola în curtează pe Messi pe Instagram
Pep Guardiola în curtează pe Messi pe Instagram

Amânarea alegerilor de la Barca l-ar putea face să plece?

Barcelona nu a cedat, între timp Bartomeu a și demisionat, iar posibila alegere a unui nou președinte în persoana lui Joan Laporta, ce era conducătorul grupării și în perioada de glorie Guardiola-Messi, părea să fi detensionat situația. Hodoronc-tronc, alegerile pentru un nou președinte al grupării catalane, ce ar fi trebuit să aibă loc pe 24 ianuarie au fost amânate, din cauza pandemiei de Covid-19. Automat, și eventuala reinstalare a lui Joan Laporta în fruntea clubului. La care se adaugă situația financiară tot mai grea a clubului, ce a adunat 1 miliard de euro datorii. Prin urmare, Messi are tot mai multe motive să lase în urmă „culegerea de probleme” de la clubul care l-a făcut mare, la propriu și la figurat, și să cedeze „cântecelor de sirenă” venite din partea PSG sau, într-un mod adesea subtil, ale fostului său antrenor, Pep Guardiola.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe