La asta s-a ajuns! Un fost mare internațional: „Rădoi să așeze echipa așa cum făcut Mutu la U21, cu Olanda!”

Olteanu Ștefan / 27.03.2021, 20:38
La asta s-a ajuns! Un fost mare internațional: „Rădoi să așeze echipa așa cum făcut Mutu la U21, cu Olanda!”

Mirel Rădoi mai are 24 de ore până la super duelul cu Germania din preliminariile pentru Mondial. Partida este programată duminică seară, de la 21:45, iar „tricolorii” vor încerca să obțină un rezultat pozitiv. Pentru a face acest lucru, Gabi Balint crede că este nevoie de o așezare mult mai defensivă ca la meciul cu Macedonia de Nord. Fostul mare internațional îl sfătuiește pe Rădoi să ia exemplul lui Mutu de la U21 și să fie mult mai „precaut”.

Un fost mare internațional: „Rădoi să așeze echipa așa cum făcut Mutu la U21, cu Olanda!”

Duelul cu Germania va fi mult mai dificil de gestionat pentru Mirel Rădoi, nemții având o selecționată cu o valoare de aproape un miliard de euro. Selecționerul nu a avut viață ușoară nici la duelul cu Macedonia de Nord, după ce România s-a văzut egalată în final. „Tricolorii” au trăit cu mari emoții ultimele minute ale jocului, însă Ianis a reușit să înscrie în minutul 86 și România s-a impus cu 3-2.
Pentru a nu mai trăi astfel de momente, Balint spune că Rădoi trebuie să schimbe tactica. Fostul mare internațional oferă drept exemplu așezarea folosită de Mutu la duelul cu Olanda U21.

Trebuie să jucăm cum a jucat Mutu în primul meci, mult mai precauți, să nu facem greșelile din defensivă. Noi am avut foarte multe atacuri, nu toate cu finalizare, dar mi-a plăcut mult jocul ofensiv și multe acțiuni s-au dus în viteză și din prima.
Asta ne caracterizează, avem viteză de joc și câțiva jucători cu viteză și asta ne va ajuta ofensiv. Însă la noi problema a fost în zona centrală, unde mai ales Răzvan Marin și Stanciu nu sunt mijlocași centrali defensivi, noi nu am avut asta.

Ei trebuie să joace mai agresiv, să recupereze mai multe baloane și să-i ajute pe fundașii centrali pentru că au fost probleme acolo. Pandev se retrăgea mult și primea între linii.
Deci trebuie să facă efort mai mult, să primească între linii, să ajute echipa mai mult. Nu văd alți mijlocași centrali, în afară de Crețu, care e mai defensiv, dar nu cred că va conta pe Crețu cu Germania”, a spus Gabi Balint, la Digi Sport.

Mirel Rădoi, sfătuit să ia exemplul lui Adi Mutu
Mirel Rădoi, sfătuit să ia exemplul lui Adi Mutu

Gabi Balint: „A greșit cu Macedonia! Cu Germania, va trebui să ne apărăm cu toată echipa.”

Balint a criticat schimbările ofensive făcut de Rădoi cu Macedonia de Nord. În minutul 76, la 2-0 pentru România, Rădoi i-a trimis în teren pe Ianis, Bicfalvi și Maxim. Ulterior, 7 minute mai târziu, scorul era 2-2.

Unde a greșit Rădoi? Când aveam 2-0 a mai făcut și schimbările alea. Trebuia să îi spună lui Bicfalvi: ești proaspăt, intri și îmi stai în fața apărării, nu pleci de acolo, îmi rămâi defensiv, nu mă interesează partea ta de atac.
Cu Germania, va trebui să ne apărăm cu toată echipa și toți trebuie să depună efort maximal și să micșoreze spațiile. Categoric vor apărea schimbări, mai ales pe linia de fund.
Eu cred că vor apărea ceilalți doi fundași laterali, Camora în locul lui Bancu și Mogoș pe partea cealaltă. În zona centrală eu cred că va merge pe aceiași jucători. Sau oare să meargă pe Nedelcearu? Eu l-aș vedea la meciul ăsta. Fie pe Nedelcearu ca mijlocaș central, fie pe Chiricheș ca mijlocaș central. Un jucător-punct fix în fața apărării mi-ar da mai multă siguranță”, a mai spus Balint.

Germania s-a distrat cu Islanda la primul meci. Cu 3-0 s-au impus nemții
Germania s-a distrat cu Islanda la primul meci. Cu 3-0 s-au impus nemții

Ce meciuri mai are de jucat România în luna martie

– 28 martie: România – Germania, ora 21:45 (Arena Națională)
– 31 martie: Armenia – România, ora 19:00.

Meciurile vor fi transmise de PRO TV și contează pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2022, găzduit de Qatar. România se mai află în grupă cu Islanda și Liechtenstein. Doar ocupanta primului loc se va califica direct la turneul final, în timp ce locul secund poate duce la baraj.