La Galatasaray a început ancheta după transferurile lui Moruțan și Cicâldău. Gigi Becali, distrus de turci

Moldoveanu Camelia / 27.09.2021, 12:56
La Galatasaray a început ancheta după transferurile lui Moruțan și Cicâldău. Gigi Becali, distrus de turci

Moruțan și Cicâldău sunt iarăși în centrul atenției la Galatasaray. De această dată, însă, transferurile lor sunt anchetate de Înaltul Consiliu Consultativ. Turcii l-au distrus pe Gigi Becali cu dovezile aduse contra lui Burak Elmas, președintele clubului din Istanbul.

Moruțan și Cicâldău, marile probleme ale lui Burak Elmas la Galatasaray

Președintele clubului Galatasaray o să aibă de răspuns la mai multe întrebări pe 13 octombrie, în fața Înaltului Consiliu Consultativ. Adnan Polat, fostul președinte al clubului, este pregătit să scoată la iveală mai multe probleme și să pună accentul pe transferurile din ultimul sezon.

Presa din Turcia anunță că cele mai mari probleme găsite de Polat în mandatul lui Elmas sunt legate de transferurile celor doi români. Fostul președinte a lui Galatasaray îi cere actualului să explice cât au costat Moruțan și Cicâldău și care a fost strategia adoptată prin care s-a ajuns la concluzia că aceștia sunt variantele ideale pentru echipă.

Gigi Becali, făcut praf de Adnan Polat

Adnan Polat este foarte pornit împotriva lui Burak Elmas. În raportul pus la dispoziția Înaltului Consiliu Consultativ a menționat chiar și actele de corupție ale lui Gigi Becali și toate celelalte probleme pe care finanțatorul FCSB le-a avut cu legea.

Mai mult, la dosar s-ar afla articole din presa din România traduse în turcă. Articolele fiind din perioada transferurilor celor doi români. Adnan Polat vrea să ceară explicații pentru absolut orice și să pună accentul pe neregulile găsite în cele două transferuri, Moruțan și Cicâldău.

La ședința de pe 13 octombrie o să participe foști președinți și vicepreședinți ai clubului Galatasaray, dar și foști contracandidați ai lui Burak Elmas din cursa pentru ocuparea locului de conducere. Rămâne de văzut ce lucruri o să iasă la iveală după această întrevedere.

Galatasaray a dezvăluit cât a plătit, de fapt, pe jucătorul de la FCSB

Gigi Becali a anunțat că a bătut palma cu Galatasaray pentru 5,7 milioane de euro. Se pare că declarația latifundiarului din Pipera a ajuns și la urechile oficialilor echipei din Turcia. Noua echipă a lui Olimpiu Moruțan a anunțat că ar fi dat pe mijlocașul român 3,5 milioane de euro. Mai exact, aceștia o să achite 5 milioane în total, cu tot cu bonusurile trecute în contract.

Fanatik.com.tr a anunțat că suma de transfer reală ar fi 5 milioane de euro. Mai mult, internaționalul român ar urma să primească un salariu de 600.000 de euro pe an. Cotidianul din Turcia susține că Gigi Becali a umflat suma de transfer cu 700.000 de euro.

Și asta nu este tot. Gigi Becali o să primească 3,5 milioane de euro în rate, până în 2023. Din această sumă mai trebuie scăzuți și cei 500.000 de euro pe care îi datorează celor de la FC Botoșani. Moldovenii și-au păstrat o parte din transferul al fotbalistului pe care l-au vândut în 2018 la FCSB.