La mulți ani, Rege! Top 10 goluri Gheorghe Hagi. VIDEO cu un fotbalist fenomenal

Gheorghiu Dan 05.02.2023, 09:40
La mulți ani, Rege! Top 10 goluri Gheorghe Hagi. VIDEO cu un fotbalist fenomenal

Astăzi, marele Gică Hagi își sărbătorește ziua de naștere. La 5 februarie 1957, în localitatea Săcele, vedea lumina zilei cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor. Ajuns la 58 de ani, Gică Hagi a devenit principalul furnizor de fotbaliști pentru echipele naționale ale României. Dar pentru noi toți, „Regele” este dovada vie că am avut unul dintre cei mai mari fotbaliști ai planetei.

Top 10 goluri Gheorghe Hagi. VIDEO cu un fotbalist fenomenal

Ne e dor de golurile lui Hagi. Ne e dor mereu și probabil că ne-ar fi și dacă am avea un fotbal mai bun decât cel pe care îl avem astăzi. Dar, cum nu-l avem, ne e și mai dor. Într-o perioadă în care se vorbește despre Messi, Cristiano sau, mai nou, despre Mbappe și Haaland, am avut și noi un fotbalist la acel nivel. Un jucător planetar, care dădea golul serii în Champions League, care înscria reușita unui campionat mondial și care făcea comentatorii din întreaga lume să sară de pe scaune atunci când aveau privilegiul să relateze un meci jucat de Hagi. Iar dacă ne e dor, umblăm la naftalină și le vedem. Din nou și din nou și mereu. Pentru că nu ne săturăm niciodată de golurile lui Hagi.

10. Athletic Bilbao – Real Madrid 1-4. 14 septembrie 1991. Hagi marca primul gol al sezonului, unul în care a punctat de 16 ori pentru Los Blancos în toate competițiile. În returul cu Bilbao, Hagi a reușit singurul său hat-trick din Spania.

https://www.youtube.com/watch?v=6ABHGuSoqKo la min. 1.32

9. Irlanda – România 1-1.  11 octombrie 1997. Hagi înscria un gol fabulos pentru o echipă fabuloasă a României. Era ultima etapă a preliminariilor pentru CM 1998, iar tricolorii aveau, înaintea înfruntării de la Dublin, nouă victorii din nouă meciuri, fiind deja calificați la turneul final din Franța. A fost ultima prezență a României la un campionat mondial.

8. Galatasaray – Trabzonspor 4-0. 26 mai 2001. Era ultimul meci al lui Gică Hagi pentru Galatasaray. La capătul a cinci ani glorioși pe Ali Sami Yen, Regele și-a luat adio de la fanii galben-roșii cu această bijuterie. A mai înscris un gol și din penalty în partida respectivă.

https://www.youtube.com/watch?v=TeU84Ys-45Y&t=134s min 2.13

7. Steaua – Dinamo 1-0. 29 iunie 1989. Hagi a decis finala Cupei României cu acest șut superb, cu care l-a învins pe prietenul Bogdan Stelea. N-a fost singurul gol frumos încasat de portarul dinamovist din partea lui Hagi.

6. Finlanda – România 1-1. 6 iunie 1985. Hagi înscria un gol senzațional la Helsinki, în preliminariile Cupei Mondiale din 1986. Avea doar 20 de ani și puncta pentru a patra oară în tricoul naționalei antrenate de Mircea Lucescu.

https://www.youtube.com/watch?v=nAyxKvwqSNg min. 1.35

5. Rapid Viena – Galatasaray 0-3. 8 noiembrie 1999.Pe vremea când încă mai aveam jucători români în Liga Campionilor, aceștia mai și marcau golurile serii. Hagi a înscris această operă de artă în prelungirile meciului de la Viena, iar comentariul original spune totul despre impactul românului în Turcia.

4. Karabukspor – Galatasaray 0-3. 31 octombrie 1998. La al treilea sezon în Superlig, Hagi avea Turcia la picioare. Fanii așteaptau cu încântare evoluțiile sale, iar în meciul cu Karabuk i-a mai delectat cu un gol din lovitură liberă.

3. Real Madrid – Osasuna 5-2. 1 decembrie 1992. Unul dintre cele două goluri marcate de Hagi de la mijlocul terenului în campionatul Spaniei. Pe cel de-al doilea l-a înscris pentru Barcelona și ar fi fost și el în top, numai că s-a jucat pe o ceață atât de deasă încât vizionarea este aproape imposibilă.

2. Galatasaray – Monaco 3-2. 9 decembrie 2000. Ultimul sezon de UEFA Champions League al lui Hagi i-a adus două goluri memorabile. Pe acesta, cu Monaco, și încă unul, cu Milan. Într-un sondaj efectuat în 2014 de către UEFA, reușita cu Monaco a fost desemnată cea mai frumoasă din istoria competiției.

1. România – Columbia 3-1. 18 iunie 1994. A fost ales cel mai frumos gol al CM 1994, candidează cu regularitatela cel mai frumos de la toate turneele finale. Pentru noi, bucuria lui Hagi și a colegilor săi reprezintă însăși imaginea Generației de Aur, la apogeul ei.

Urmăriți Playsport.ro și pe