La noul loc de muncă, mai bine decât pe bârnă. Larisa Iordache e fericită după ce a renunțat la gimnastica de performanță

Giosanu Catinca / 16.02.2022, 14:46
La noul loc de muncă, mai bine decât pe bârnă. Larisa Iordache e fericită după ce a renunțat la gimnastica de performanță

Larisa Iordache, sportiva care s-a retras și despre care se spunea în 2008 că va fi ”noua Nadia”, se declară fericită după ce a renunțat la gimnastica de performanță. Tânăra a îmbrăcat treningul de antrenoare și se pare că i se potrivește de minune această profesie.

Larisa Iordache, împlinită după ce s-a retras din gimnastică

Multipla campioană s-a confruntat cu numeroase probleme în ultimul timp. Sportiva a dezvăluit că, pe lângă pierderea mamei și cele 7 operații cu care s-a confruntat în ultima vreme, a suferit din cauza faptului că nimeni de la Federația Română de Gimnastică nu s-a interesat de soarta ei. Ușor, ușor, ea și-a revenit, iar acum este gata pentru o nouă etapă din viața ei.

De mai bine de o lună, Larisa a îmbrăcat treningul de antrenoare. Frumnoasa sportivă lucrează în sala de gimnastică a CS Dinamo, alături de foștii ei antrenori, Lăcrămioara și Cristi Moldovan, care i-au devenit, astfel, colegi.

Mi se potrivește de minune această profesie. Îmi place mult ceea ce fac. Am o groază de învățat, dar am îndrumători buni, chiar pe foștii mei antrenori. Cel mai des lucrez la bârnă, aparatul meu de suflet.

Prima mea competiție oficială la care voi participa în calitate de antrenoare va fi Campionatul Național de junioare. Voi merge acolo împreună cu doamna Lulu (n.r. Lăcrămioara Moldovan).”, a declarat Larisa Iordache, pentru Prosport.

Cum este să fie antrenoare

Fosta gimnastă a explicat că încă este la început și trece printr-o perioadă de acomodare, dar este determinată să-i ajute pe copii.

E o perioadă de acomodare și e destul de greu. E o tranziție pe care am făcut-o și încă o fac. De la a face tumbe pe aparate, e greu să le privești acum pe celelalte. Încerc să descopăr ce îmi place și dacă acest lucru va deveni pentru mine o pasiune și pot să fac performanță. Sper din suflet să mă acomodez și să fie totul perfect.

În mintea și sufletul meu sunt anumite emoții pe care încerc să le pun cap la cap. Chestia asta că am început să fac ceva mă mulțumește pe mine că nu stau acasă și lenevesc, pentru că nu m-aș fi simțit confortabil cu mine să stau. Este diferit, încerc să mă obișnuiesc.”, spunea Larisa Iordache, în urmă cu două săptămâni, potrivit digisport.ro.

Larisa Andreea Iordache are în palmares o medalie bronz la Jocurile Olimpice, cu echipa, în 2012, la Londra, patru medalii la Campionatele Mondiale, două de argint şi două de bronz, 16 medalii de Campionatele Europene, 7 de aur, 7 de argint şi 2 de bronz, precum şi trei la Jocurile Mondiale Universitare (două de aur şi una de bronz).