La un an de la moartea lui Diego Maradona, fanii i-au adus un omagiu. În numele lui D10S!

Moldoveanu Camelia / 25.11.2021, 15:47
La un an de la moartea lui Diego Maradona, fanii i-au adus un omagiu. În numele lui D10S!

25 noiembrie 2020, ziua în care Diego Maradona s-a stins din viață. La un an de la moartea legendarului fotbalist, fanii din Napoli și Argentina i-au adus un omagiu.

Un  an de la moartea lui Diego Maradona

Diego Maradona a fost campion în Seria A, în 1987 și 1990, cu Napoli. La această echipă a fost legitimat între 1984 – 1991 și jucat 188 de meciuri, marcând 81 de goluri.

A fost cel mai mare fotbalist din toate timpurile, dar nu poți să-l reduci pe Diego la simpla dimensiune a sportului universal. Puterea sa ecumenică și creativă a încântat lumea în așa măsură încât a fost transformat într-o adevărată religie păgână, îmbrățișată de multe generații”, a scris clubul Napoli pe site-ul oficial.

Cel mai important ziar de sport din Argentina a publicat un articol cu titlul: „Noua lume fără Maradona”:

Acum un an, planeta s-a oprit din cauza morții lui Diego. Legenda, care deja exista, devenea și mai mare. Inima îmi bate, l-am văzut pe Maradona”, a scris editorialistul Maxi Friggieri în Ole, cel mai important ziar de sport din Argentina.

Diego Maradona a fost cel mai mare jucător al anilor ’80-’90

Diego Maradona a fost considerat de către mulți din lumea fotbalului (inclusiv jurnaliști sportivi, foști și actuali jucători, fani, etc.) ca fiind cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, împărțind cu Pelé titlul de Jucătorul Secolului decernat de FIFA. De-a lungul carierei sale de jucător profesionist, Maradona a jucat pentru Boca Juniors (1981, 1995-1998), F.C. Barcelona (1982-1984), SSC Napoli (1984-1991), F.C. Sevilla (1992-1993) și Newell’s Old Boys (1993-1994).

În cariera sa internațională, a jucat pentru naționala Argentinei 91 de meciuri și a marcat 34 de goluri. A participat la patru turnee finale ale Campionatului mondial de fotbal F.I.F.A., incluzând Cupa Mondială din 1986, când, în calitate de căpitan de echipă, a condus Argentina spre titlul final, învingând în ultimul act Republica Federală Germană și câștigând Balonul de Aur, premiul pentru cel mai bun jucător al turneului. În octombrie 2008, printr-o decizie care a surprins pe mulți, Maradona a fost numit selecționerul echipei naționale a Argentinei, pe care a condus-o până în sferturile Campionatului Mondial de Fotbal din 2010.

A fost cel mai mare jucător al anilor ’80-’90.  A fost adversarul lui Hagi la Cupa Mondială din 1990. Maradona este unicul jucător din istoria fotbalului transferul căruia a bătut recordul mondial de două ori; prima dată atunci când a fost transferat la FC Barcelona pentru £5 milioane, și a doua oară când a fost transferat la Napoli pentru £6,9 milioane.

Fiica lui Diego Maradona cere să se facă dreptate

Diego Maradona, cel care este considerat de către mulți oameni din lumea fotbalului ca fiind cel mai mare jucător din toate timpurile, a murit pe data de 25 noiembrie 2020. Atât în timpul vieții, cât și după moartea acestuia, au ieșit la iveală mai multe detalii care nu-i fac cinste fostului fotbalist. Au apărut mulți dușmani, dar și mai mulți admiratori.

Fiica lui Diego Maradona, Gianinna, cere să se facă dreptate pentru „plecarea bruscă”. Cu alte cuvinte, ea este convinsă că fostul fotbalist a murit în circumstanțe care lasă loc de interpretare.

Disperarea, vulnerabilitatea mă stăpânește, mă simt rupt, sunt legată, forțele pe care „TREBUIE” să le am îmi taie respirația. Am nevoie de dreptate pentru plecarea ta bruscă. Ei nu pot continua ca și cum nimic nu s-a întâmplat. E prea mult. Nu mai pot, o mie de fronturi deschise, mulți dușmani care trag cu rachete, cei care au stat mereu acolo să ne rănească în continuare pe cei care suntem încă aici.”, a scris Gianinna pe Instagram.