Lacrimile lui Loti Boloni. Marele regret al antrenorului care a scris istorie pentru România

Olteanu Ștefan / 30.06.2022, 18:59
Lacrimile lui Loti Boloni. Marele regret al antrenorului care a scris istorie pentru România

În vărstă de 69 de ani, Loti Boloni și-ar fi dorit să își poată încheia cariera în calitate de selecționer al României, însă negocierile dintre el și FRF au eșuat și acesta este marele regret al antrenorului. Boloni a făcut o nouă serie de declarații cu privire la echipa națională.

„Mi-a părut rău. Mi-aș fi dorit să-mi închei cariera acolo de unde am plecat”. Marele regret al antrenorului Loti Boloni

Loti Boloni se pregătește de finalul unei impresionante cariere de tehnician, iar marele regret al antrenorului este că nu și-a putut lua adio de la fotbal în calitate de selecționer al României.
Boloni a mai ocupat această funcție în intervalul 2000 – 2001, pe atunci fiind la doar a doua sa experiență ca antrenor, după cea din Franța, de la AS Nancy.

Revenind în 2022, Boloni a fost ofertat de FRF la începutul lunii ianuarie, însă după săptămâni de negocieri discuțiile s-au blocat și Boloni nu a putut accepta propunerea. În locul său, pe postul de selecționer a fost numit Edi Iordănescu.

În ceea ce privește că eu nu sunt selecționerul României, acest lucru să spun sincer mi-a părut rău. Dar mi-aș fi dorit să-mi închei cariera acolo de unde am plecat, pentru că până la urmă eu am plecat din Târnăveni, la Târgu Mureș, orașul unde locuiesc și astăzi, am buletin românesc și acolo sunt ținut în evidență.

După ce am fost selecționat de la ASA Târgu Mureș am mers la echipa națională și acolo mi-aș fi dorit să îmi închei cariera, bineînțeles cu o reușită, chiar dacă era riscant, dar cu această reușită mi-aș fi dorit să dau totul”, a transmis Ladislau Boloni, potrivit Sport Total FM.

Cum a comentat Boloni reacțiile oamenilor din fotbalul românesc. „Pentru mine nu înseamnă absolut nimic”

Ladislau Boloni a fost recomandat pentru funcția de selecționer de câteva voci foarte puternice ale fotbalului din România. Deși a apreciat gestul colegilor din breaslă, Boloni spune că nu a putut să își schimbe decizia pe baza declarațiilor făcute de aceștia:

Chiar dacă mulți antrenori m-au dat exemplu și m-au recomandat, asta pentru mine nu înseamnă absolut nimic. Eu știu că sunt un antrenor profesionist, lucrez cu o anumită echipă. Eu am fost selecționerul României, am jucat împotriva Ungariei, aș fi dat orice să câștig meciul.

Atunci când iei o echipă, indiferent de ești stelist sau dinamovist, nu poți să te faci de râs. Și vrei să creezi o atmosferă bună în jurul tău pentru ca echipa ta să câștige și să meargă înainte. Cu absolut toate calitățile mele pe care le am: fizice, intelectuale, experiență…

Eu nu am urmărit declarațiile antrenorilor după ce am refuzat echipa națională. Dar începând cu băieții aceștia, de la Dan Petrescu, Mircea Rednic, Șumudică, sunt anumite lucruri pe care și eu le apreciez la ei. Asta înseamnă respect și simpatie față de mine. Aș dori să spun că acest lucru este reciproc și din partea mea”, a mai adăugat Boloni, conform sursei citate.

Între timp, Ladislau Boloni a fost prezentat oficial în calitate de antrenor al lui Metz.