GALERIE FOTO. Lacrimile și durerea Larisei Iordache la Tokyo. Motivul pentru care românca nu a mai ajuns să concureze în finala olimpică

Gabriel-Alexandru Ioniță / 03.08.2021, 10:17

O veste extrem de tristă pentru sportul din România a venit de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Larisa Iordache s-a retras din finala la bârnă din cauza problemelor la gleznă cu care s-a confruntat în ultima perioadă. Anunțul a fost făcut de Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Care a precizat că gimnasta a simțit un disconfort mare la încălzire și a decis să nu riște să agraveze accidentarea.

Fără Larisa Iordache în finală olimpică! Problemele de la gleznă o împiedică pe Larisa să concureze azi. A încercat la încălzire câteva mișcări dar ea nu poate împinge în picior iar riscul unei accidentări e imens în aceste condiții. Toți suntem lângă ea! Capul sus, Larisa! Știm că în condiții normale ai fi luptat, ai fi arătat cât de frumoasă e gimnastica ta”, a fost mesajul transmis de COSR pe Facebook.

Larisa Iordache și-a agravat accidentarea în semifinalele probei de bârnă

Larisa Iordache a avut o prestație foarte bună în semifinale, în ciuda problemelor la gleznă preexistente. Ea s-a calificat în finală de pe poziția a patra cu un punctaj de 14.133. Durerile s-au agravat însă după a forțat, iar în urma unui RMN efectuat ulterior s-a constatat că a suferit o entorsă metatarsiană. Anunțul a fost făcut la acel moment de Clubul Sportiv Dinamo, club la care este legitimată sportiva. Reprezentanții clubului erau destul de optimiști că Larisa Iordache se va putea recupera în timp util pentru marea finală. Lucru care însă, din păcate, nu s-a întâmplat.

Cu dureri la picior, cu lacrimi în ochi, dar cu o inimă cât toată România, Larisa Iordache a reuşit să-şi asigure un loc în finala olimpică de la bârnă. Larisa va concura pentru medalii peste opt zile, pe 3 august, iar timpul îi este aliat în lupta teribilă pe care o duce cu durerea.

La controlul medical ulterior (RMN) s-a descoperit că are o entorsă metatarsiană. Va avea trei zile de pauză forţată, după care va începe pregătirea pentru finală! De acasă, îi transmitem și noi toată energia pozitivă de care are atât de mare nevoie”, a transmis clubul din Ștefan cel Mare pe Facebook după prestația excelentă din semifinale a Larisei Iordache.

Din cauza problemelor medicale, Larisa s-a retras de la celelalte probe

Aceste probleme cu care se confruntă de ceva timp au determinat-o pe sportivă să se retragă de la celelalte probe ale concursului de gimnastică de la Tokyo.

Mă doare foarte rău glezna. Durerile sunt foarte greu de suportat. Am avut antrenament și în sala de competiții. Iar bârna pe care vom concura îmi place foarte mult. Sper ca în calificări să am o zi bună. Și să fiu liniștită când mă voi prezenta în fața arbitrelor”, a spus Larisa Iordache înaintea startului Jocurilor Olimpice prin intermediul Federației Române de Gimnastică.