Lacrimile vărsate de Rafael Nadal și Roger Federer, ironizate de un fost campion mondial: „O rușine”

Robert Zanfir 05.10.2022, 23:06
Lacrimile vărsate de Rafael Nadal și Roger Federer, ironizate de un fost campion mondial: „O rușine”

John Higgins (47 de ani) nu a apreciat deloc imaginile de la retragerea lui Roger Federer (41 de ani), în care elvețianul și Rafael Nadal (36 de ani) s-au lăsat pradă emoțiilor. Cvadruplul campion mondial la snooker este convins că astfel de scene nu ar putea interveni între el și Ronnie O’Sullivan.

Roger Federer, fost lider mondial, deținător a 20 de titluri de Grand Slam și a 103 titluri ATP, a pus capăt carierei în tenis, după ce a disputat ultimul său meci la profesioniști alături de Rafael Nadal. S-a întâmplat la Laver Cup, iar scenele în care cei doi mari rivali și prieteni au cedat în fața emoțiilor au impresionat o lume întreagă.

Lacrimile vărsate de Rafael Nadal și Roger Federer, ironizate de John Higgins

O lume întreagă… mai puțin cea a snookerului. John Higgins nu crede în lacrimi, fie ele ale marelui Federer. Fost campion mondial la snooker și mare rival al rachetei Ronnie O’Sullivan, Higgins nu s-a abținut să ironizeze perechea Federer – Nadal. Cei doi au vărsat multe lacrimi la retragerea elvețianului și au fost surprinși în timp ce se țineau de mână.

„Mi-au fost arătate câteva fragmente din scenele televizate ale meciului de retragere al lui Roger Federer de la Laver Cup și, dacă sunt sincer, mi s-a părut că totul a fost puțin… Ciudat, rușinos, stânjenitor! Nu m-am uitat la tot și mă bucur că nu am făcut-o. Ce jucător a fost și ce mare campion…. Dacă Ronnie se retrage, nu cred că voi fi acolo ținându-l de mână și plângând – nu voi face niciodată asta. Cum ar fi să-l țin de mână și să plâng? (râde).

Îmi pare puțin rău pentru Andy Murray că s-a născut într-o epocă cu acești trei tipi, pentru că ei sunt cei mai buni din toate timpurile și el a reușit totuși să câștige Grand Slam-uri și alte titluri mari. Recunosc că, dacă aș fi fost eu în fața retragerii, ar fi fost doar o strângere de mână și aș fi ieșit din arenă!

Nu știu ce aș face dacă Ronnie m-ar ruga să joc la dublu cu el la ultimul său meci. Dar știu că le port cea mai mare stimă lui și lui Mark Williams, lui Ronnie pentru că a câștigat al șaptelea titlu și lui Mark pentru tot ce a făcut în snooker”. a declarat John Higgins, potrivit Eurosport.

Rafael Nadal, mesaj special din partea lui Roger Federer

Federer a dezvăluit că a pregătit foarte bine momentul retragerii. Elvețianul a afirmat că spaniolul a fost cel care l-a determinat să facă tot posibilul să se prezinte la competiția de la Londra.

L-am sunat pe Nadal după US Open, l-am așteptat să termine turneul pentru a-i spune despre retragerea mea. Și am vrut să-i spun înainte de a-și face planuri pentru Laver Cup. I-am spus că sunt pregătit 50% dau 60%-40% pentru a juca la dublu și i-am zis: Uite, te țin la curent.

Rafa mi-a spus: Voi face tot posibilul să fiu acolo cu tine. Și ăsta a fost un lucru incredibil pentru mine. Asta mi-a arătat cât de mult însemnăm unul pentru celălalt și cât ne respectăm reciproc. Cred că a fost o poveste frumoasă și incredibilă pentru noi, pentru sport, pentru tenis, în care am demonstrat că putem coexista într-o rivalitate dură, să ieșim în față și să arătăm că este doar tenis.

Este asupru și brutal uneori, dar este corect. Și poți să fii de cealaltă parte și să vezi o rivalitate amicală fantastică. Totul s-a terminat mai bine decât mi-aș fi imaginat vreodată. A fost un efort incredibil din partea lui Rafa. Nu voi uita niciodată ce a făcut pentru mine la Londra.”, a declarat Roger Federer pentru New York Times.