Ladislau Boloni a acceptat oferta și revine în fotbalul mare. Antrenorul va prelua o echipă de tradiție din Franța, care trece prin momente dificile

Robert Zanfir 10.06.2022, 23:46
Ladislau Boloni a acceptat oferta și revine în fotbalul mare. Antrenorul va prelua o echipă de tradiție din Franța, care trece prin momente dificile

Ladislau Boloni (69 de ani) revine în fotbal. Francezii anunță că tehnicianul român s-a înțeles cu Metz, unde va avea ca obiectiv revenirea în Ligue 1.

După ce a rupt contractul cu grecii de la Panathinaikos, Ladislau Boloni a fost purtat prin fotbalul românesc ca sfintele moaște. A negociat cu Răzvan Burleanu, a ținut o conferință de presă care a bulversat întreaga țară și a fost curtat de Sepsi. În cele din urmă, fostul selecționer a revenit în fotbalul adevărat. Și unde i-ar sta mai bine decât în Franța, pe care o cunoaște atât de bine?!

Ladislau Boloni revine în fotbalul mare. O va antrena pe Metz

Potrivit celor de la L’Equipe, Boloni are încă un nume bun în Hexagon. Românul, care chiar locuiește în sudul Franței, ar fi fost propus la viitoarea sa echipă de un anume Lucien d’Onofrio, om de încredere al președintelui lui Metz, Bernard Serin.

Metz tocmai a retrogradat în liga a doua din Franța, iar românul cu școală la Clairefontaine îl va înlocui pe Frederic Antonetti.

Fotbalul francez nu este deloc o necunoscută pentru fostul mare mijlocaș al Stelei. Boloni a făcut pasul cel mare în fotbalul adevărat chiar pe banca unei echipe din Ligue 1, Nancy.

AS Nancy (1994-2000), Rennes (2003-2006), AS Monaco (2006) și Lens (2011) sunt cluburile pentru care a lucrat fostul internațional în Franța. Sporting Lisabona, PAOK Salonic sau Standard Liege sunt alte echipe cunoscute din cariera fostului mare internațional.

Ladislau Boloni dă din nou de pământ cu jucătorii români: „Nu știm să facem educație!”

Boloni a fost la un pas de a reveni în fotbalul românesc. Negocierile cu FRF au căzut însă iarna trecută. A ținut atunci o conferință în care a dat de pământ cu fotbalul românesc. Declarația că România nu mai are talente a făcut mare vâlvă la acea vreme.

Eu nu caut să găsim Hagi, este imposibil. Dar vreau un Gică Popescu, Dorinel Munteanu, Ilie Dumitrescu, Adrian Ilie, jucători buni, folositori. Nu mai avem așa ceva.

Noi nu avem o filosofie bună, nu ajungem la nivel mare, nici nu știm să le facem educație. Și antrenorii trebuie educați, asta este treaba Federației, să arate cum se lucrează la nivel internațional. Avem nevoie de o analiză profundă, făcută cu inteligență,
Ladislau Boloni

23 de goluri în 102 meciuri are Boloni în tricoul naționalei României. Ca jucător, fostul mijlocaș se mândrește cu trofeul Cupei Campionilor, câștigat cu Steaua, în 1986. Ca antrenor, are în palmares titlul din Portugalia, cu Sporting, sau titlul din Belgia, cu Standard Liege, între alte trofee.

Urmăriți Playsport.ro și pe