EXCLUSIV. Ladislau Boloni nu e surprins că Rădoi renunță: ”Mai știu un selecționer care a procedat la fel!” Ce spune despre revenirea sa pe banca naționalei

Autori: Justin Gafiuc, Mariana Podeanu / 12.10.2021, 20:10
EXCLUSIV. Ladislau Boloni nu e surprins că Rădoi renunță: ”Mai știu un selecționer care a procedat la fel!” Ce spune despre revenirea sa pe banca naționalei

Două meciuri. Atât va mai pregăti Mirel Rădoi echipa națională a României. Anunțul a fost făcut chiar de el și nu mai lasă loc de întors. Iar după o noapte furtunoasă, cauzată de gestul lui Mirel – neașteptat pentru mulți -, au început să apară listele de posibili înlocuitori.

De ce Ladislau Boloni nu e surprins că Rădoi renunță

Evident că dintre numele vehiculate nu lipsește cel al lui Ladislau Boloni. Care, deși nu se afă în relații cordiale cu FRF, are două mari atuuri. Este liber de contract și a mai fost selecționerul echipei naționale, numit în 2000, dar în vara anului următor a decis să părăsească această funcție, deși se afla foarte aproape de calificarea la baraj.

Boloni a acceptat atunci oferta colosală de la Sporting Lisabona, un milion de dolari salariu, față de 75.000 de dolari pe an la federație. Iar despărțirea s-a produs atunci după 2-0 acasă cu Ungaria și 2-1 în Lituania, succese care plasau naționala pe un culoar perfect către play-off-ul pentru CM 2002. Victoria împotriva maghiarilor a rămas celebră și printr-un gest al unui fan ungur, care i-a sărutat mâna selecționerului român!

Pe banca naționalei, Boloni a adunat 13 meciuri, dintre care opt câştigate, două egaluri şi trei pierdute

Playsport a reușit să stea de vorbă cu fostul selecționer. Iar la întrebarea dacă l-a surprins decizia lui Mirel Rădoi de a părăsi echipa națională chiar înaintea barajului, Ladislau Boloni a sugerat că înțelege demersul lui Mirel: „Mai știu un selecționer care a procedat la fel”.

”N-am văzut meciul!”

Ladislau Boloni a mărturisit însă că nu este la curent cu evenimentele din ultimele 24 de ore.

Nu sunt nici în Franța, nici la Budapesta, nici în România și sunt puțin plecat, n-am reușit să urmăresc ce s-a întâmplat în România, rezultatul îl aflu acum, de la dumneavoastră. Mă bucur pentru rezultatul pe care l-a obținut România, sigur, calificarea la Mondiale e încă departe și este grea.

Iar despre celalalte zvonuri, aprecieri, declarații, analize, nu am absolut nicio noutate. Trebuie să vă mulțumesc pentru apreciere, dar nu am nicio noutate!”, a spus tehnicianul despre versiunile care-l dau pe lista posibililor selecționeri în epoca post-Rădoi.

”Când devii deranjant, renunți!”

În martie, înaintea primei serii de câte trei meciuri pe care le-a disputat echipa lui Rădoi, Ladislau Boloni, încă antrenor la Panathinaikos, vorbea cu regret despre faptul că relațiile dintre ele și oamenii din fruntea FRF sunt destul de reci.

Ați putea să mă întrebați când vin în București? Și eu să vă răspund: dar de ce să mă duc eu la București? Pentru că la București am două locuri, ca să spun așa, plăcute: unul se numește echipa națională, dar parcă echipa națională, vrem sau nu vrem, înseamnă federație, unde ai sau nu ai, sau ei au sau nu au interes față de tine. Când treaba aceasta parcă nu mai există sau, într-un fel, chiar să fii deranjant prin prezența ta și ideile tale, atunci renunți.”, mărturisea Boloni pentru playsport.ro.