Lando Norris i-a spart trofeul lui Max Verstappen. Ce s-a întâmplat la MP al Ungariei

Alex Matei 24.07.2023, 12:29
Lando Norris i-a spart trofeul lui Max Verstappen. Ce s-a întâmplat la MP al Ungariei

Campionul en-titre, Max Verstappen, a făcut o nouă cursă impecabilă. Pilotul de la Red Bull s-a impus autoritar pe circuitul de la Hungaroring şi s-a distanţat în clasamentul general. Bucuria de la final a acestuia nu a fost una pe deplin. Lando Norris, ocupantul locului secund, i-a spart în butăţele trofeul lui Verstappen.

Ceremonia de premiere nu a decurs aşa cum se aşteptau organizatorii Marelui Premiu al Ungariei. În timpul celebrării, Lando Norris a lovit podiumul cu sticla de şampanie, iar trofeul lui Verstappen a căzut pe jos şi s-a făcut bucăţele. Cei doi sportivi au privit amuzaţi întâmplarea.

Norris, în vârstă de 23 de ani, a glumit pe seama acestei păţănii şi a aruncat vina în cârca lui Verstappen.

Nu sunt sigur de ce s-a întâmplat. Cred că Max l-a pus prea aproape de margine. A căzut. Nu este problema mea, este a lui”, a afirmat, cu zâmbetul pe buze, sportivul din Marea Britanie.

Cei de la McLaren şi-au cerut oficial scuze lui Verstappen după incident, printr-un mesaj publicat pe reţelele de socializare. „Ne pare rău, Max!”, au scris reprezentanţii constructorului McLaren. „O să avem nevoie de nişte adeziv”, au răspuns, cu umor, cei de la Red Bull.

Verstappen, lider autoritar în Formula 1

Chiar dacă a pornit doar de pe poziţia secundă a grilei de start, Verstappen a preluat controlul cursei încă de la primul viraj. Pilotul în vârstă de 25 de ani l-a devansat pe britanicul Lewis Hamilton, omul cu cel mai bun timp din calificări, şi s-a instalat confortabil pe prima poziţie, pe care nu a mai cedat-o până la final.

Cu cele 26 de puncte adăugate în clasamentul general, Verstappen are deja un avans considerabil în faţa oponenţilor săi din Formula 1. Cu un total de 281 de puncte, olandezul este urmat, la mare distanţă, de coechipierul său de la Red Bull, Sergio Perez. Mexicanul a încheiat al treilea cursa de la Hungaroring, circuit aflat la doar 20 de kilometri de capitala Budapesta.

Norris, în schimb, nu stă foarte bine în clasamentul general. E doar pe locul al optulea, cu 60 de puncte.

Urmăriți Playsport.ro și pe