Verstappen, de neoprit. Olandezul s-a impus şi la Hungaroring şi conduce detaşat clasamentul. A fost a 12-a victorie la rând pentru Red Bull, record în Formula 1

Alex Matei 23.07.2023, 18:14
Verstappen, de neoprit. Olandezul s-a impus şi la Hungaroring şi conduce detaşat clasamentul. A fost a 12-a victorie la rând pentru Red Bull, record în Formula 1

Max Verstappen continua să domine autoritar sezonul în curs de Formula 1. Pilotul de la Red Bull s-a impus fără drept de apel pe circuitul de la Hungaroring, deşi a plecat doar al doilea de pe grilă.

Lewis Hamilton, britanicul care a obţinut cel mai bun timp în calificări, a dezamăgit crunt. Chiar dacă pornea cu prima şansă în cursa din Ungaria, Hamilton a cedat prima poziţie încă de la primul viraj, iar Verstappen a făcut apoi o cursă impecabilă.

Pilotul cu cetăţenie olandeză şi-a păstrat permanent locul întâi şi nu a dat niciun moment senzaţia că poate pierde şefia cursei. Celălalt reprezentant de la Red Bull, mexicanul Sergio Perez, a prins, la rândul său, podiumul. Plecat de la boxe doar de pe poziţia a noua, Perez a recuperat rapid şi a încheiat, în cele din urmă, cursa ape locul al treilea. Poziţia secundă i-a aparţinut omului de la McLaren, britanicul Noris.

Hamilton, marele perdant

Hamilton a fost în afara podiumului (locul 4), venind la mai puţin de două secunde în spatele mexicanului de la Red Bull, Sergio Perez.

După primul viraj de pe circuit, Alpine a fost nevoită să-şi retragă ambii piloţi din cursă. Francezii Ocon şi Gasly au fost implicaţi într-un carambol şi s-au retras din cursă.

Clasamentul general al piloţilor este dominat, într-un mod autoritar, de campionul en-titre Max Verstappen. Acesta are un total de 281 de puncte şi este urmat, la mare distanţă, de colegul său de la Red Bull, Sergio Perez.

Record pentru Red Bull

Verstappen pare aproape imposibil de ajuns, deşi cursa de la Hungaroring a fost doar cea de-a 11-a din acest sezon, dintr-un total de 22.

Victoria de la Hungaroring, circuit aflat la doar 20 de kilometri de capitala Ungariei, Budapesta, este cea de-a 12-a conecutivă pentru echipajul Red Bull. 11 au fost înregistrate în sezonul actual, iar una în ultima cursă din stagiunea precedentă. Este cea mai lungă serie de victorii a unei echipe, din întreaga istorie a Formulei 1.

Clasamentul cursei:

  Clasamentul general al piloţilor:

 

Clasamentul general al constructorilor:

Urmăriți Playsport.ro și pe