Laporta nu-l vrea pe Neymar la Barcelona: „Cine a semnat cu PSG aproape și-a semnat sclavia”

Moldoveanu Camelia / 25.06.2022, 20:28
Laporta nu-l vrea pe Neymar la Barcelona: „Cine a semnat cu PSG aproape și-a semnat sclavia”

Despre o posibilă revenire a lui Neymar la Barcelona s-a tot vorbit în ultima vreme, însă Juan Laporta a avut o reacție uluitoare atunci când acest subiect a fost adus în discuție. De cealaltă parte, Nasser Al-Khelaifi vrea să scape de cel mai scump transfer din istoria fotbalului.

Neymar nu este dorit la Barcelona, dar nici la PSG

PSG a reușit să bifeze cel mai important obiectiv al acestei perioade de mercato, păstrarea lui Kylian Mbappe. Astfel, Nasser Al-Khelaifi are acum timp și să facă o curățenie serioasă pe „Parc des Princes”.

Pe „lista neagră” se află și Neymar, brazilianul pe care PSG a plătit în 2017 nu mai puțin de 222 de milioane de euro. Astfel, atacantul în vârstă de 30 de ani deține de cinci ani titlul de cel mai scump transfer din istoria fotbalului.

Ne dorim jucători tineri, talentaţi şi cu mentalitate de învingători, care îşi doresc să moară pentru acest club. Nu putem vorbi în presă asta (n.r. despre o plecare a lui Neymar). Unii jucători vor pleca, alţii vor veni. Dar sunt negocieri private„, a declarat Nasser Al-Khelaifi.

Neymar are contract cu PSG până în 2025, un salariu uriaș și prestații care lasă de dorit. Din păcate pentru Nasser Al-Khelaifi, ofertele pentru brazilian întârzie să apară. Mai mult, Juan Laporta a mărturisit că nici dacă Barcelona și-ar permite nu l-ar achiziționa pe decar:

Cui nu-i place Neymar? Este un jucător excepțional! Jucătorii ajung să fie ‘răpiți’ pentru bani, iar cei care semnează pentru PSG aproape că și-au semnat sclavia. Toți acești jucători, pentru a se întoarce într-o zi la Barça, ar trebui să vină gratuit, deoarece nu suntem în măsură să efectuăm o astfel de operațiune de cumpărare, cât ar putea costa un transfer al acestor jucători. Mai mult, chiar dacă am avea bani nu am face-o, ar fi irațional„, a declarat Joan Laporta, citat de marca.com.

Brazilianul intenționează să se retragă de la națională

Neymar (30 de ani) este cu siguranță principalul star din naționalei Braziliei. Totodată el este și unul dintre cei mai importanţi jucători din istoria ”Selecao”. Neymar are 74 de goluri marcate pentru naționala țării sale, la doar trei reușite distanţă de recordul deţinut de Pele.

În ciuda faptului că are doar 30 de ani, Neymar intenționează să se retragă din naționala Braziliei. Campionatul Mondial din Qatar ar putea fi ultimul pentru starul lui PSG în tricoul ”Selecao”. Intenția lui Neymar a fost deconspirată recent de către Rodrygo, colegul său din națională. Mijlocașul lui Real Madrid a dezvăluit că însuși Neymar i-a spus că vrea să se retragă de la prima reprezentativă după competiția din Qatar.

Mi-a mărturisit că-n curând va spune adio Seleção și că vrea ca eu să-i preiau numărul 10 după ce va renunța, considerând că aș fi urmașul lui. Nu am știut ce să-i răspund. Sper că se va răzgândi și va continua să joace și după turneul final din Qatar pentru reprezentativa Braziliei. În fond, nu are decât 30 de ani și încă destule sezoane de-aici înainte în carieră”, a dezvăluit Rodrygo, într-un podcast.