Larisa Iordache revine în sala de antrenament. Ce planuri are marea campioană

Ștefănescu Dragoș / 07.01.2022, 15:52
Larisa Iordache revine în sala de antrenament. Ce planuri are marea campioană

După ce și-a anunțat oficial retragerea din activitatea sportivă, Larisa Iordache este gata să revină în sala de antrenament. Marea campioană a dezvăluit ce planuri are pentru viitor.

Larisa Iordache și-a anunțat retragerea

La finalul anului trecut, Larisa Iordache și-a anunțat retragerea. Gimnasta a decis că este momentul să pună capăt unei cariere de 20 de ani. Ea este un exemplu de voință, de putere și de dedicare pentru orice tânăr sportiv.

Cu toate că durerile nu i-au dat niciodată pace și și-a pierdut mama în 2021, Larisa s-a ridicat, așa cum a făcut-o mereu. Ea s-a antrenat din greu pentru a merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde a ajuns până în finala la bârnă, însă, vechile accidentări nu i-au dat pace.

Larisa Iordache s-a accidentat din nou pe data de 3 decembrie. Ea a mers la Viena pentru a face o nouă operație la picior. Se pare că aceasta a fost „lovitura de grație” care a împins-o să cedeze. Joi, 16 decembrie, Larisa Iordache a anunțat oficial, printr-un mesaj pe rețelele de socializare, că a venit momentul să-și încheie cariera.

Larisa Iordache, planuri de viitor

Prezentă la o festivitate organizată de către Clubul Sportiv Dinamo, Larisa Iordache a dezvăluit care mai este starea sa de sănătate. Marea campioană a vorbit și despre planurile pe care le are pentru viitor. Larisa este hotărâtă să revină în sala de antrenament, dar ca și antrenoare.

După 20 de ani am ales cel mai bine și pentru corpul meu, pentru sănătatea mea. O să-mi fie dor de sportul de performanță, dar viața continuă.

Sunt bine, am scăpat de cârje, o să scap ușor-ușor și de gheata pe care o am în picior, dar eu mă simt super bine. Cât despre viitor, după Sărbători. o să revin în sala de antrenament ca antrenoare! Sper să fie un capitol nou și frumos”, a spus Larisa Iordache.

O carieră presărată cu 21 de medalii de aur

Larisa Iordache este cea mai importantă gimnastă a României după Nadia Comăneci. În 2008 a intrat în lotul național de gimnastică și la doar un an distanță a călătorit pentru prima sa competiție internațională, Top Gym Trophy. Atunci a câștigat bronzul la echipe și medalia de aur la individual-compus, dar și la bârnă. Au urmat ani cu nenumărate realizări, iar în 2012 a obținut bronzul la Olimpiadă. Poate că nu a ajuns să țină în mână strălucitoarea medalie de aur a celei mai importante competiții, însă a strâns 21 de-a lungul celor 20 de ani de carieră.