Larisa Iordache se retrage din gimnastică: „Am pus cipicii de-o parte, costumul în dulap și tot ce am trăit până acum într-un sertar micuț”

Moldoveanu Camelia / 16.12.2021, 21:51
Larisa Iordache se retrage din gimnastică: „Am pus cipicii de-o parte, costumul în dulap și tot ce am trăit până acum într-un sertar micuț”

Larisa Iordache și-a anunțat retragere din gimnastică. Sportiva lasă în urmă o carieră excepțională, însă presărată cu nenumărate accidentări care, poate, au scos-o de pe marile podiumuri ale lumii mult prea devreme. Medaliată olimpică, mondială și europeană, tânăra de 25 de ani și-a petrecut aproape toată viață în sala de antrenamente și a reprezentat mereu cu mândrie România.

Larisa Iordache se retrage după 20 de ani de carieră

Larisa Iordache, gimnasta despre care se spune că nu i-ar fi cedat nicio medalie de aur Simonei Biles dacă nu era măcinată de accidentări, a decis că este momentul să pună capăt unei cariere care a început în urmă cu 20 de ani. Ea este un exemplu de voință, de putere și de dedicare pentru orice tânăr sportiv.

Cu toate că durerile nu i-au dat niciodată pace și și-a pierdut mama în acest an, Larisa s-a ridicat, așa cum a făcut-o mereu, și s-a antrenat din greu pentru a ajunge la Jocurile Olimpice de la Tokyo. A ajuns până în finala la bârnă, însă, vechile „crăpături” s-au redeschis.

Ea s-a accidentat iar pe data de 3 decembrie și a ajuns la Viena pentru a suferi o nouă intervenție la picior. Se pare că aceasta a fost „lovitura de grație” care a împins-o să cedeze. Joi, 16 decembrie, Larisa Iordache anunță oficial, printr-un mesaj pe rețelele de socializare, că a venit momentul să-și încheie cariera.

Cazi , dar te ridici!
Azi este nimeni , insa maine este campionul lumii.
Totul este o alegere , o alegerea de a fii cel mai bun pentru tine si in sufletul tau.
Asta am invatat in cei 20 de ani pe care i-am petrecut in sala de gimnastica.
Azi inchei acest capitol frumos din viata mea.
Ma simt impacata si multumita cu alegrea pe care am facut-o!
Este timpul pentru o viata normala si un pic mai linistita.
Am pus cipici de o parte, Costumul in dulap si tot ce am trait pana acum intr-un sertar micut acolo in inima si mintea mea.
As vrea sa spun multe insa nu imi pot aduna cuvintele pentru o singura postare.
Vreau sa stiti ca va apreciez pe voi, cei ce ma urmariti cu drag, imi scrieti si imi transmiteti ganduri pozitive.

Si vreau sa multumesc persoanelor ce chiar mi au dorit binele macar odata in acesti 20 de ani de cand am inceput gimnastica! ❤️

Un nou capitol este gata sa inceapa odata cu noul an!
Iubire pentru toata lumea💚🥰🏆”, a fost mesajul Larisei Iordache prin care își anunță retragerea.

„Noua Nadia” a obținut 21 de medalii de aur

Larisa este cea mai importantă gimnastă a României după Nadia Comăneci. În 2008 a intrat în lotul național de gimnastică și la doar un an distanță a călători pentru prima sa competiție internațională, Top Gym Trophy. Atunci a câștigat bronzul la echipe și medalia de aur la individual-compus, dar și la bârnă.

Au urmat ani cu nenumărate realizări, iar în 2012 a obținut bronzul la Olimpiadă. Poate că nu a ajuns să țină în mână strălucitoarea medalie de aur a celei mai importante competiții, însă a strâns 21 de-a lungul celor 20 de ani de carieră.