Laszlo Balint, devastat după ce UTA a pierdut cu FCSB după două penalty-uri controversate: „Așa ceva nu am trăit. Jucătorii străini mă întreabă dacă așa e în România”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 05.12.2021, 23:58
Laszlo Balint, devastat după ce UTA a pierdut cu FCSB după două penalty-uri controversate: „Așa ceva nu am trăit. Jucătorii străini mă întreabă dacă așa e în România”

Laszlo Balint, antrenorul UTA-ei Arad a avut un discurs extrem de dur la adresa arbitrului Marian Barbu. Acesta a acordat două penalty-uri extrem de controversate pentru FCSB, ambele transformate de Florin Tănase. Iar echipa roș-albastră s-a impus cu scorul de 2-1.

La primul penalty pe reluări nu s-a putut observa un contact clar între Roger și Octavian Popescu. Iar la cel de-al doilea s-a văzut foarte clar cum mingea ieșise în aut de poartă cu câteva secunde înainte de hențul făcut în careu de un jucător al oaspeților.

Laszlo Balint, discurs extrem de dur la adresa lui Marian Barbu

În mod evident, antrenorul arădenilor a fost extrem de nervos la finalul meciului. El a spus că echipa sa a fost superioară FCSB-ului și doar „intervențiile” brigăzii de arbitri au făcut ca echipa roș-albastră să câștige acest meci.

Înainte să comentăm acest aspect aș vrea să îi felicit pe băieții mei. UTA a fost câștigătoarea morală a acestui meci. Toată maniera domnului Barbu a fost cum a văzut o țară întreagă. Noi încercăm să nu urlăm, să nu ne certăm.

Respectăm pe toată lumea, pretindem și noi respect. Când noi greșim, plătim. Când un arbitru greșește cum plătește? Cum se uită el în ochii noștri? Cum poate să vină și să spună că a încercat să facă ce a putut mai bine? Așa ceva nu se poate. Galben pentru simulare la primul penalty, iar la al doilea a ieșit mingea afară 20 de centimetri.

Așa ceva nu am trăit nici când eram jucător. Ba da, am trăit la Liga 3, în Valea Jiului, la Petrolul Stoina. Suntem în secolul 21 și toată lumea se întreabă de ce fotbalul nostru se duce tot mai mult în jos. Nu vreau să trecem prin asemenea momente în care știm că am fost mai buni, am simțit. Mi-au zis toți băieții că am fost mai buni că ei. Aș vrea să se uite toți responsabilii fotbalului românesc.

„Nici nu ne bagă în seamă, e Brad Pitt”

Noi trebuie să băgăm mereu capul în pământ și să mergem mai departe. De ce? De ce vin jucătorii străini la mine și mă întreabă dacă așa e în România? Nu mă cum să fiu calm, îmi cer scuze. E vorba despre slujba noastră, poate nu suntem doriți acolo sus.

Știți care e cea mai mare problema? Nici nu ne bagă în seamă. Au pâinea și cuțitul în mâna. Când ei greșesc plătim noi. Accept greșelile, dar fii corect. Este foarte greu de acceptat, este foarte greu să rămân calm.

Marian Barbu este Brad Pitt, el vrea să fie în rolul principal. Este a patra oară când ne arbitrează în acest sezon. Dacă e normal așa ceva…”, a spus Balint la finalul partidei de pe Arena Națională.