Laude pentru galeria Rapidului din Ungaria: „Simpatia față de ei a crescut și mai mult”

George Drafta 05.12.2022, 14:41
Laude pentru galeria Rapidului din Ungaria: „Simpatia față de ei a crescut și mai mult”

Suporterii rapidişti care au făcut deplasarea pentru meciul echipei lor favorite de la Gyor au fost extrem de apreciaţi de către gazdele maghiare.

Astfel, presa din ţara vecină a evidenţiat modul exemplar în care s-au comportat susţinătorii alb-vişiniilor la partida din Liga Campionilor. Şi a făcut o comparaţie teribil de onorantă pentru fanii campioanei României. Aceştia le-au adus aminte celor din Gyor de suporterii japonezi. Care au oferit un exemplu de comportament ireproşabil pe arenele Cupei Mondiale din Qatar.

„Jos pălăria în fața românilor de la Rapid București. Nu doar că au cântat și au fluturat cu entuziasm steagurile, dar au lăsat și o curățenie perfectă după meci. Începând cu anul 2014, odată cu inaugurarea arenei, am asistat la multe meciuri ale naționalei, ale echipelor de club, multe în Liga Campionilor.

Cei 300 de suporteri fanatici de la București au fost cei mai gălăgioși! Simpatia față de ei a crescut și mai mult când i-am văzut cum adună resturile. Pare că exemplul dat de japonezi la Campionatul Mondial este molipsitor”, au scris jurnaliştii de la Gyor +.

 

Înfrângere la mare luptă

Prezenţa suporterilor lor în tribune în număr destul de mare, aproximtiv 300 de persoane, le-a făcut pe giuleştence să aibă o evoluţie foarte apreciată în faţa uneia dintre trupele tari ale continentului. Gazdele s-au impus în cele din urmă cu 32-30, dar nu fără emoţii.

Rapidistele au suferit prima înfrângere a sezonului în LIga Campionilor, sursă foto: Facebook Gyor
Rapidistele au suferit prima înfrângere a sezonului în LIga Campionilor, sursă foto: Facebook Gyor

Rapidistele au revenit puternic în repriza secundă. Însă nu au putut evita până la urmă primul eşec în actuala ediţie a grupelor Ligii Campionilor. Acesta a venit în etapa a 7-a după patru victorii şi 2 remize ale echipei antrenate de Carlos Viver. Cu 10 puncte acumulate la finalul turului, formaţia noastră este pe poziţia a patra în grupă cu 10 puncte, loc ce i-ar permite disputarea unui play-off pentru calificarea în sferturile de finală.

Pentru rapidiste urmează duminica viitoare returul împotriva maghiarelor de la Gyor, care în umra acestei victorii au preluat şefia grupei.  Iar în 2022, campioanele României mai au de jucat şi cu norvegiencele de la Storhamar.

Bilanţ mai bun pentru CSM 

La cum se prezintă situaşţia în acest moment în cele două grupe, aproape sigur ambele echipe româneşti vor continua aventura europeană după faza grupelor. CSM Bucureşti are toate şansele să ajungă chiar direct în sferturi. Dacă Rapid a pierdut în faţa unguroaicelor de la Gyor, echipa din Capitală a triumfat în faţa celor de la Ferencvaros. Trupa lui Adi Vasile este pe 2 în acest moment, cu 11 puncte, după şapte meciuri disputate.

Urmăriți Playsport.ro și pe