Laurențiu Reghecampf a lăsat Craiova pentru Azerbaidjan, dar și pentru un salariu triplu! Cât va încasa la Neftchi Baku

Olteanu Ștefan / 22.06.2022, 16:05
Laurențiu Reghecampf a lăsat Craiova pentru Azerbaidjan, dar și pentru un salariu triplu! Cât va încasa la Neftchi Baku

Plecat de la Universitatea Craiova la data de 12 iunie, Laurențiu Reghecampf a semnat o nouă înțelegere, în Azerbaidjan, unde va câștiga un salariu triplu. Reghecampf a fost deja prezentat la Neftchi Baku, vicecampioana sezonului recent încheiat, iar acum s-au aflat detaliile contractului pe care l-a semnat.

40.000 de euro pentru Laurențiu Reghecampf la Neftchi Baku! A lăsat Craivoa pentru Azerbaidjan, dar și pentru un salariu triplu

Marți, 21 iunie, Laurențiu Reghecampf a fost prezentat oficial în Azerbaidjan, la Neftchi Baku, iar potrivit contractului pe care l-a semnat, „Reghe” a lăsat Craiova pentru un salariu triplu.

Anunțul oficial al oltenilor, prin care comunicau despărțirea de Reghecampf, a venit la data de 12 iunie. Imediat după acest anunț, s-au vehiculat mai multe posibilități în ceea ce îl privește pe tehnician. S-a scris despre o posibilă revenire a sa la FCSB, după care au fost dezvăluite și niște negocieri neașteptate pe care „Reghe” le-a purtat cu Adrian Mititelu, însă, în cele din urmă, antrenorul a surprins pe toată lumea.

A părăsit România și a semnat cu vicecampioana din Azerbaidjan, Neftchi Baku, iar în sezonul următor speră se lupte la titlu. Neftchi a terminat în 2021 – 2022 la 19 puncte în spatele campioanei Qarabag, care a pierdut un singur meci pe tot parcursul sezonului. Însă, odată cu sosirea lui Reghecampf, obiectivele echipei vor fi mai îndrăznețe.

Pentru a-l convinge să semneze, cei de la Neftchi Baku i-au pus pe masă lui Reghecampf și un salariu de nerefuzat. Potrivit ProSport, antrenorul va încasa 480.000 de euro pe sezon, adică 40.000 de euro lunar! De aproape trei ori mai mult decât încasa în Bănie. Formația patronată de Mihai Rotaru îi acorda lui Reghecampf un salariu de „doar” 15.000 de euro lunar.

Prima reacție a lui Reghecampf după ce a semnat cu Neftchi Baku

Reghecampf a semnat cu Neftchi Baku o înțelegere valabilă pentru următoarele două sezoane. În plus, tehnicianul a primit mână liberă pentru a realiza ce transferuri dorește în această vară și mai are stipulate în contract și câteva bonusuri de performanță.

Lotul actual al lui Neftchi Baku este evaluat de Transfermarkt la 8.500.000 de euro. În vederea noului sezon competițional, echipa nu a realizat niciun transfer. În schimb, patru jucători au revenit din împrumuturi.

Este prima dată când am parte de o asemenea prezentare, în direct la TV. Vă mulțumesc foarte mult, este extraordinar! Prima impresie este foarte plăcută. Am găsit oameni minunați aici. Am găsit un președinte foarte onest.

Este bine că n-a aflat nimeni despre negocieri. Chiar și în țara mea, nu e ușor să ascunzi astfel de lucruri. Neftchi este un club mare și este normal să negocieze cu mai mulți antrenori și să găsească soluția cea mai bună pentru ei. Sunt fericit că eu am fost acea persoană.

Sunt obișnuit cu obiectivele importante. La orice echipă pe care am antrenat-o, am încercat să câștig campionatul. Este bine că obiectivele mele și cele ale clubului sunt aceleași. Cu siguranță, câștigarea titlului este obiectivul pentru următorul sezon.

Este important să văd echipa, să văd nivelul la care suntem în acest moment. Trebuie să fim pregătiți, să fim puternici pentru meciurile europene. Vreau să văd ce poziții trebuie acoperite, trebuie să aducem jucători care să ridice nivelul echipei.

Îmi place să jucăm un fotbal ofensiv, un fotbal total. Vreau ca echipa mea să aibă mingea, să avem o posesie bună. Voi încerca să găsesc cea mai bună soluție în privința sistemului de joc”, a spus Laurențiu Reghecampf.