Laurențiu Reghecampf cere mai multă responsabilitate la echipă. „E necesară în momentul în care vrei să câștigi un campionat”

Bădulescu Silvian / 28.11.2021, 23:44
Laurențiu Reghecampf cere mai multă responsabilitate la echipă. „E necesară în momentul în care vrei să câștigi un campionat”

Universitatea Craiova a pierdut în derby-ul rundei a 17-a din Liga I. FCSB s-a impus la limită, scor 3-2, după un meci cu răsturnări de situație.

„În momentul în care vrei să câștigi un campionat, trebuie să existe mai multă responsabilitate”

Laurențiu Reghecampf este dezamăgit de înfrângerea suferită în fața fostei sale echipe. Tehnicianul în vârstă de 46 de ani a ținut să puncteze ceea ce a lipsit echipei în această partidă, precum și lacunele echipei în ceea ce privește lupta pentru titlu.

Un meci pierdut nemeritat. Ambele reprize au fost total diferite. Am început bine, am dat gol, dar primim goluri ușoare din faze fixe, faze simple. În momentul în care vrei să câștigi un campionat, trebuie să existe mai multă responsabilitate și încredere. Intrăm bine în repriza secundă, jucăm bine, egalăm, avem trei, patru ocazii mari, dar pierdem”.

El a vorbit despre arbitraj și a ținut să-i atragă atenția lui Horațiu Feșnic pentru faza în care a fost implicat Nicușor Bancu.

I-am reproșat un singur lucru. La faza dintre Crețu și Bancu, putea să dea penalty, deoarece Bancu este lovit. Din inerție sau nu, nu contează. În mod normal, se pedepsește, nu este o scuză, trebuie să învățăm din acest joc. Reacția a fost foarte bună. Am făcut pressing, dar am luat goluri foarte ușor”.

„Ne doream să câștigăm meciul”

Întrebat dacă consideră că formula ofensivă cu care a început partida a făcut diferența în sens negativ, acesta a răspuns pe măsură.

Ne doream să câștigăm meciul, de aceea am făcut trei schimbări la pauză. Ceea ce ne-am propus, am reușit, dar am primit goluri foarte ușoare. Când conduci, trebuie să fii motivat, ești mai aproape să câștigi o partidă, trebuie să fie ambiția mult mai mare”.

Obiectivul s-a modificat pentru Craiova. Dacă s-a vorbit de titlu la începutul campionatului, pe parcurs, echipa trebuie să prindă play-off-ul.

Trebuie să analizăm. E foarte greu să mai recuperăm punctele pierdute. E păcat că le pierdem foarte ușor, după meciuri foarte bune. Avem ocazii și nu marcăm. Uitați-vă la CFR, nu joacă fotbal ofensiv ca noi, dar când conduc cu 1-0, știu ce au de făcut. Încerc să le zic zilnic că atunci când ai avantaj, trebuie să profiți, să ai încredere, responsabilitate mai mare”.

În ceea ce privește schimbările de lot, Reghe a menționat că trebuie să fie făcută o analiză.

Nu plătește nimeni. Vom face o analiză, vom discuta cu patronul și vom vedea ce avem de făcut în perioada următoare. Nu e vorba de plătit, e vorba că ne dorim performanță. Nu vă așteptați că o să plece foarte mulți jucători. Sunt jucători de valoare care pot face diferența, pot face un joc incredibil, dar trebuie să fim mai atenți în anumite partide. Chiar dacă intrăm în play-off de pe locul 3, 4 sau 5, vom juca până la final”.