Lazio, decizie neașteptată în privința lui Ștefan Radu. Ce se va întâmpla cu românul, după ce a refuzat oferta lui Inter Milano

Robert Zanfir / 05.10.2021, 17:05
Lazio, decizie neașteptată în privința lui Ștefan Radu. Ce se va întâmpla cu românul, după ce a refuzat oferta lui Inter Milano

Italienii de la Gazzetta dello sport anunță că Maurizio Sarri pregătește debutul lui Ștefan Radu, în acest sezon. Fostul dinamovist nu a jucat niciun minut până acum, iar decizia de a nu da curs ofertei lui Inter părea una neinspirată. Fundașul ar putea reveni pe teren chiar împotriva fostului antrenor, Simone Inzaghi, cel care l-a dorit la Milano.

Ștefan Radu (34 de ani) a intrat definitiv în istoria lui Lazio, după ce a depășit, în sezonul trecut, recordul lui Giuseppe Favalli (401) și a devenit fotbalistul cu cele mai multe prezente în tricoul romanilor. Ajuns pe Olimpico în 2008, Ștefan Radu a atins în tricoul lui Lazio borna de 412 prezențe.

Lazio, decizie neașteptată în privința lui Ștefan Radu. Ce se va întâmpla cu românul, după ce a refuzat oferta lui Inter Milano

Ștefan Radu a avut în această vară ocazia de a juca pentru Inter Milano. Campioana Italiei l-a ofertat, la cererea lui Simone Inzaghi, fostul său antrenor de pe Olimpico. Românul a ales cu inima și a preferat să rămână la Roma.

Calculele nu s-au potrivit în acest sezon, când Maurizio Sarri nu i-a acordat niciun minut pe terenul de joc. Gazzetta dello sport anunță, însă, că șansa lui Radu va fi chiar împotriva fostului său antrenor. Lazio va primi vizita lui Inter, iar fundașul stânga poate profita de suspendarea lui Francesco Acerbi, în urma unui cartonaș roșu.

„După reluarea campionatului, Lazio va înfrunta Interul lui Inzaghi, iar românul poate fi titular. Ce răsturnare de situație interesantă! Radu a fost primul jucător la care s-a gândit Inzaghi când a ajuns la Inter, dar Ștefan a oprit tot și a judecat cu inima, pentru Lazio” , a scris publicația italiană.

După 7 etape, Lazio este pe locul 6 în Serie A, cu 11 puncte acumulate. Partida dintre Lazio și Inter, din etapa a 8-a, este programată sâmbătă, 16 octombrie, de la ora 19:00.

Ștefan Radu, cea mai frumoasă declarație de dragoste din istorie: „Pentru Dinamo intru în zid”

Playsport a prezentat în exclusivitate o scrisoare prin care Ștefan Radu face o declarație de dragoste față de Dinamo. Fundașul are și câteva explicații despre relația sa cu naționala. Lazialul spune că nu s-a rupt niciodată de România, în ciuda zvonurilor.

Îmi face plăcere să vorbesc cu toți colegii mei de la juniori, sunt pe ambele chat-uri, cel de la 1986 și cel de la 1985. Rămânem cu amintirile noastre prețioase. Le-am și zis: „Chiar nu puteți să vă vedeți mai des?”. Însă fiecare are problemele lui, viața lui. Așa și eu, am încercat să vin de fiecare dată în țară, anul trecut, cu pandemia, mi-a fost mai greu. Toți sunt parte din povestea mea și le mulțumesc. Și vă mulțumesc! Să știți ceva, Ștefan Radu nu e rupt de România!
Ștefan Radu, pentru Playsport

2 milioane de euro este cota de piață a lui Ștefan Radu, conform Transfermarkt