Lecție de viață. Speranță în fotbalul din România, prinsă între jocuri de noroc și furturi. Mărturii terifiante despre abisul autodistrugerii

Gabriel-Alexandru Ioniță / 08.09.2021, 07:19
Lecție de viață. Speranță în fotbalul din România, prinsă între jocuri de noroc și furturi. Mărturii terifiante despre abisul autodistrugerii

Cariera lui Ionuț-Andrei Mihai poate reprezenta o lecție de viață pentru orice tânăr fotbalist român. Fostul junior de la FC Național și Rapid a fost unul dintre cei mai promițători jucători ai generației sale. Nu a reușit însă niciodată să își atingă potențialul din cauza faptului că a căzut în diferite tentații de-a lungul anilor.

Ionuț-Andrei Mihai, lecție de viață pentru toți tinerii jucători din România

Ajuns la 33 de ani, Mihai a povestit cum a fost luat de Cosmin Olăroiu la antrenamentele echipei mari a celor de la FC Național. Dar și cum a ajuns să joace la Predeal după ce a fost dorit de Răzvan Lucescu la FC Brașov.

În urmă cu 20 de ani, când, copil fiind, Cosmin Olăroiu mă lua să mă antrenez alături de prima echipă a lui FC Național, îmi imaginam că voi juca în Liga Campionilor și la un Campionat Mondial, nicidecum că voi ajunge să povestesc despre ‘performanțele’ la jocuri de noroc, videochat și alte lucruri care dor.

După perioada de la Alexandria, doamna Anamaria Prodan îl suna zilnic pe tatăl meu pentru a semna cu dânsa. La 16 ani, eram vedeta echipei. Nu era cunoscută atunci și am ales altceva. Dinu Gheorghe mi-a spus că Răzvan Lucescu mă vrea la Brașov, dar printr-o conjunctură nefavorabilă, am ajuns la Predeal. Acolo, singura mea performanță notabilă a fost cucerirea unei ospătărițe foarte frumoase (n.r. – râde)”, a spus fotbalistul potrivit Digi Sport.

Declinul său a început la Ceahlăul Piatra Neamț

Mai departe, Mihai a povestit despre perioada bună petrecută la Inter Gaz în Liga 3 și despre transferul la Ceahlăul Piatra Neamț, echipă cu care a promovat în Liga 1. De asemenea, în perioada petrecută la clubul moldovean a început și declinul abrupt al său.

(La Inter Gaz) Am marcat 11 goluri și 10 pase decisive. Mă simțeam important, eram sub aripa ‘tăticuțului’ meu din fotbal, Gabi Răduță, președintele clubului. Chiar dacă am retrogradat, am intrat în atenția mai multor cluburi, printre care Steaua II, CS Otopeni sau Ceahlăul.

(La Ceahlăul) S-au plătit bani frumoși pe mine. Trebuia să fie rampa de lansare către visul meu, dar a fost începutul sfârșitului. Am jucat la Liga 2, dar relația cu Florin Marin, antrenorul de atunci, nu era foarte bună și dintr-o dată nu mi-a mai dat nicio șansă.

M-am refugiat în jocuri de noroc, iar totul a culminat cu furtul de pe cardul fostului meu coleg, Marius Burlacu. Am fost trimis la echipa a doua și, chiar dacă dădeam goluri pe bandă rulantă, nu am mai revenit niciodată la prima echipă, în Liga 1”, a mai spus fotbalistul sursei citate.

Cum a ajuns să facă videochat

În continuare, Ionuț-Andrei a povestit cum faptele făcute de el la Piatra Neamț l-au împiedicat din a mai semna cu altă echipă. Așa că a fost nevoit să își încheie cariera de fotbalist și să plece la muncă în Anglia. De asemenea, el a dezvăluit că obținea mult mai mulți bani făcând videochat decât a făcut din cariera de fotbalist.

Se auzise că făcusem ceva rău la Ceahlăul și toți se fereau de mine. Am mai jucat la Buftea și din nou la Snagov și m-am lăsat. În 2015, am vrut să revin, am dat probe la Rapid și FC Argeș, dar nu s-a materializat nimic.

Așa că am ales să plec să lucrez in Anglia, dar munca era grea și prost plătită, iar eu aveam nevoie de mulți bani pentru a-mi întreține dependența deja instalată de jocuri de noroc. M-am întors în România și am întrat în lumea videochat-ului și a banilor nemunciți. Câștigam mai bine decât din fotbal, dar în loc să fiu în direct la televizor o dată pe săptămână, eram live în fiecare zi pe un ecran mai mic”, a dezvăluit fostul fotbalist.

Lecție de viață cu final fericit

Fostul fotbalist și-a încheiat cu bine această „aventură”. El a dezvăluit că a scăpat de dependența de jocuri de noroc într-un centru specializat.

Iar viața lui s-a schimbat complet ca într-un film de la Hollywood. Este căsătorit, iar soția sa urmează să nască un copil. Mai mult, Mihai a dezvăluit că are de gând să întoarcă ajutorul pe care l-a primit în centrul de la Bacău și să construiască lângă București alături de soția sa un centru de ajutorare a oamenilor cu diferite dependențe.

Am stat aproape șase luni la un centru rezidențial de tratare a dependentelor din Bacău, unde viața mi s-a schimbat complet. Viitoarea mea soție este însărcinată și, în viitorul apropiat, sperăm să punem la punct lângă București o instituție, un centru în care diverși specialiști să trateze oamenii aflați în suferință din cauza dependențelor, așa cum am fost și eu. Este nevoie de aproximativ 700-800 de mii de euro”, și-a încheiat povestea Ionuț-Andrei Mihai.

Sursă foto: Digi Sport