EXCLUSIV. Mirel Rădoi, sub lupa lui Răzvan Lucescu! Fostul selecționer a vorbit sincer despre prăbușirea echipei naționale: „Nu are totul sub control!”

Claudia Balan / 28.06.2021, 17:52
EXCLUSIV. Mirel Rădoi, sub lupa lui Răzvan Lucescu! Fostul selecționer a vorbit sincer despre prăbușirea echipei naționale: „Nu are totul sub control!”

Antrenorul echipei naționale de fotbal a României, Mirel Rădoi, a fost sub lupa lui Răzvan Lucescu! Fostul selecționer a vorbit sincer despre prăbușirea primei reprezentative. Acesta din urmă susține că tehnicianul în vârstă de 40 de ani „nu are totul sub control”.

Mirel Rădoi, sub lupa lui Răzvan Lucescu!

Răzvan Lucescu a vorbit, în exclusivitate pentru PlaySport, despre prăbușirea fotbalului românesc. De asemenea, tehnicianul care visează la Champions League cu PAOK a spus despre Mirel Rădoi că trebuie să își urmeze filosofia fără să aplece urechea sau în cealaltă, care-i cere să se replieze și să se adapteze la ce îi oferă realitatea fotbalului.

Mirel nu are o sarcină ușoară. Nu este la acest moment simplu pentru antrenorul echipei naționale să facă ceva. Campionatul este slab. Nu are jucători care să evolueze afară la echipe mari și care să se impună la echipele acelea unde sunt. Măcar să se impună. N-are nici cum să compenseze lipsa unui campionat puternic. Are la dispoziție două zile de a pregăti un meci, deci foarte puțin. Nu are totul sub control. E foarte greu ceea ce face Mirel Rădoi.
Echipa națională a României dacă stăm să analizăm bine, după Generația de Aur, s-a mai calificat de două ori la un campionat european. Dar gândiți-vă. În 2oo8, de exemplu, campania de calificare era începută din 2oo6-2oo7, și atunci era campionatul nostru era puternic, era o emulație fantastică, jucam pentru prima dată în istorie un sfert de finală în Cupa Uefa între două echipe românești. Eram prezenți cu câte trei echipe în grupe, cu totul și cu totul altceva.”, a declarat fostul selecționer.

Fostul selecționer a vorbit sincer despre prăbușirea echipei naționale

Tehnicianul român este de părere că prăbușirea echipei naționale s-a produs odată cu plecarea marilor jucători.

… pe la Inter, pe la, Chivu campion european, pe Mutu, unul dintre cele mai mari talente ale fotbalului românesc, și toți ceilalți. Dar încă o dată, subliniez, chiar dacă am avut aceste talente, era foarte importantă competiția din campionatul nostru. Asta este baza pentru echipa națională. De aici plecăm. Deci…n-am ce să-ți răspund, n-are o sarcină ușoară, nu știu dacă el are vreo vină, dacă ar putea face altceva, nu știu, eu spun doar la modul serios și obiectiv.”, a mai spus Răzvan Lucescu.

În momentul în care a fost întrebat dacă ascultă de cei mai cu experiență, care sunt îndreptățiți să dea sfaturi, el a oferit următorul răspuns:

Eu, spre deosebire de Mirel, am șansa să antrenez în fiecare zi, să lucrez, să discut chiar, e altceva.”, a spus în încheiere fiul lui Mircea Lucescu.