Legenda fotbalului românesc a șters pe jos cu Vali Crețu. „Ce a făcut la FCSB?”

Gabriel-Alexandru Ioniță 26.08.2021, 17:25
Legenda fotbalului românesc a șters pe jos cu Vali Crețu. „Ce a făcut la FCSB?”

Vali Crețu l-a atacat dur pe Dinu Todoran, fostul antrenor de la FCSB, după meciul terminat la egalitate de roș-albaștri pe teren propriu cu Sepsi Sf. Gheorghe, scor 1-1. Fundașul dreapta al vicecampioanei României și-a acuzat public fostul antrenor că la ședințele de pregătire jucătorii nu făceau mare lucru și că nu s-a lucrat în mod adecvat jocul cu mingea.

Replica lui Todoran nu a întârziat să apară. Fostul mijlocaș a negat acuzele lui Valentin Crețu. Mai mult, el l-a jignit pe fostul său elev, despre care a spus că nu îl consideră fotbalist, ci doar jucător de fotbal. În plus, Todoran a ironizat și modul în care Crețu trimitea centrări la antrenamentele echipei roș-albastre.

El a spus că atacanții echipei nici nu mai atacau poarta în momentul în care mingea urma să fie centrată de fundașul dreapta în vârstă de 32 de ani.

Vali Crețu, pus la punct de Ioan Andone

În acest conflict a intervenit și fostul mare jucător al lui Dinamo și al echipei naționale, Ioan Andone. El are o relație foarte bună cu Todoran de pe vremea în care cei doi au colaborat la FC Voluntari. Astfel că, în mod evident, cel poreclit „Fălcosul” i-a luat apărarea lui Dinu Todoran în conflictul cu Vali Crețu.

Andone a spus că nu este normal ca un jucător să dea o asemenea declarație. El consideră că fundașul FCSB-ului ar trebui să își vadă de treaba lui, să se uite în primul rând la greșelile sale și să nu comenteze despre munca antrenorilor.

Nu e normală declarația pentru un jucător profesionist. El îl apără pe Edi Iordănescu, antrenează mai bine într-o săptămână? El trebuie să-și vadă de treaba lui, să respecte antrenorul, pentru că aici e lipsă de respect și, în primul rând, să se uite la el. Ce a făcut Crețu la FCSB? I-a calificat în grupele Europa League sau Conference? Nu. Atunci, uită-te la greșelile tale, la lipsurile tale și lasă antrenorul în pace.

Antrenorul e judecat de patron și de conducerea clubului. În general, antrenorul e demis că n-a avut rezultate, nu că n-a făcut loviturile libere. Trebuia să le știe el, sunt convins că le-a exersat Dinu Todoran, dar e foarte urât dialogul ăsta. Păcat de el, dacă era jucător de 17 – 18 ani, înțelegi, că nu știe, că n-are experiență, dar unul care a trecut prin mâna ta ca antrenor se apucă el să vorbească? Nu e un exemplu bun”, a spus Ioan Andone pentru Digi Sport.

Urmăriți Playsport.ro și pe