Legendarul Alessandro Del Piero semnează cu Juventus Torino! I-a fost oferită o funcție importantă în cadrul clubului

Olteanu Ștefan 01.12.2022, 20:50
Legendarul Alessandro Del Piero semnează cu Juventus Torino! I-a fost oferită o funcție importantă în cadrul clubului

Clubul de fotbal Juventus Torino trece printr-o reorganizare totală la nivel de conducere, iar ultimul ofertat pentru a se alătura proiectului este legendarul Alessandro Del Piero. În vârstă de 48 de ani, Del Piero a jucat în calitate de fotbalist peste 700 de meciuri pentru titrata echipă din nordul Italiei.

Alessandro Del Piero, noul vicepreședinte al lui Juventus Torino?

Juventus Torino a început reorganizarea, după ce luni, 28 noiembrie, toată conducerea și-a dat demisia, în frunte cu președintele Andrea Agnelli, iar printre numele importante care au fost ofertate se regăsește și cel al legendarului Alessandro Del Piero.

Presa din Peninsulă a dezvăluit deja că Giorgio Chiellini ar putea deveni unul dintre conducătorii multiplei campioane a Italiei, iar joi, 1 decembrie, renumita publicație Gazzetta dello Sport a venit cu o nouă dezvăluire.

Alessandro Del Piero a fost și el ofertat, pentru a ocupa postul de vicepreședinte în cadrul clubului. Această funcție i-a aparținut în intervalul octombrie 2015 – noiembrie 2022 lui Pavel Nedved, însă acesta a plecat împreună cu restul staff-ului administrativ.

O posibilă revenire a lui Alessandro Del Piero îi va încânta cu siguranță pe toți fanii lui Juventus, având în vedere că fostul atacant este unul dintre jucătorii de legendă ai clubului.

„Del Piero este gata să revină, dar își dorește un rol important. Mingea a fost pasată către Juventus”, a titrat Gazzetta dello Sport un material.

De asemenea, Del Piero a rupt tăcerea și a postat un mesaj amplu pe rețelele de socializare:

„Juventus face parte din viața mea și nu este vorba despre o parte mică. Pentru mine acele culori sunt totul. La fel ca toți fanii, urmăresc această poveste cu mare atenție și pasiune.

Datorită muncii mele și a faptului că sunt persoană publică, în situații precum cea de față mi se cere să fac comentarii. Și, la fel de inevitabil, se scriu și se spun multe”, și-a început Del Piero mesajul de pe rețelele de socializare.

„Este un moment delicat pentru club”

În continuare, fostul mare internațional al Italiei a adăugat:

„Acesta este un moment delicat pentru club și singurul lucru care contează acum este ca oamenilor cărora le va fi încredințat clubul să li se ofere cele mai bune condiții de lucru.

Este o sarcină de mare responsabilitate și trebuie să le oferim tot sprijinul nostru. Este timpul să fim și mai mulți fani Juventus. De aceea cred că este corect să nu comentez știrile, care apoi se pot transforma în speculații. Așa fac acum, așa voi face și în următoarele zile.

Vreau să le urez tuturor celor care au grijă de Juventus să facă o treabă bună, cu profesionalism, dăruire și pasiune. Sunt sigur că vor face asta. Asta merită clubul, suporterii și tricoul nostru”, a transmis Del Piero.

Alessandro Del Piero a jucat 705 meciuri pentru Juventus Torino

Format de Padova, Alessandro Del Piero a făcut pasul la Juventus în anul 1993 și și-a dedicat aproape toată cariera clubului torinez. A jucat pentru Juventus până în 2012, când nu i-a mai fost prelungit contractul și a ales să plece în Australia, la Sydney FC. Ulterior, el a trecut o scurtă perioadă și prin India, la Delhi Dynamos, iar în ianuarie 2015 s-a retras din cariera de jucător.

290 de goluri și 172 de pase decisive a reușit Del Piero, în 705 meciuri jucate pentru Juventus. El a cucerit Liga Campionilor, Supercupa Europei, șase titluri în Serie A, o Cupă și patru Supercupe ale Italiei și Cupa Intercontinentală.

Pentru prima reprezentativă a Italiei, Del Piero a marcat 27 de goluri în 91 de meciuri. El a câștigat Cupa Mondială în 2006.

Andrea Agnelli și-a luat adio de la Juventus. Și-a justificat plecarea printr-un citat filosofic.

Urmăriți Playsport.ro și pe