Lewis Hamilton, ofertă de nerefuzat din Formula 1. Cu cine va semna?

George Drafta 22.05.2023, 18:51
Lewis Hamilton, ofertă de nerefuzat din Formula 1. Cu cine va semna?

Lewis Hamilton a ratat în 2021 şansa de a cuceri al optulea titlu mondial. Cu care ar fi putut intra definitiv în istoria Formulei 1 drept pilotul cu cele mai multe titluri câştigate în istoria competiţiei.

Britanicul nu şi-a putut lua revanşa în sezonul precedent. Atunci când el a fost departe de poziţiile fruntaşe, iar lucrurile par a sta la fel şi în 2023. Iar presa speculează în privinţa unei posibile schimbări pe care pilotul de 38 de ani ar putea să o facă pe final de carieră.

Potrivit celor de la Daily Mail, Lewis Hamilton ar fi primit o ofertă de peste 40 de milioane de euro din partea celor de la Ferrari. Dacă informaţia ar fi una adevărată şi s-ar şi concretiza, atunci septuplul campion mondial ar putea continua rivalitatea cu Max Verstappen, dintr-un alt monopost.

Hamilton a mai fost sub contract cu McLaren între 2007 şi 2012
Hamilton a mai fost sub contract cu McLaren între 2007 şi 2012

Unul în care a concurat şi Michael Schumacher, celălalt pilot de legendă a Marelui Circ. Viitorul lui Hamilton este intens dezbătut de media din insulă. Care face speculaţii cu privire la o schimbare majoră în viaţa britanicului din 2024 încolo.

Cum încearcă să îl aducă la Maranello

Cei de la Ferrari se gândesc să îi facă o ofertă de nerefuzat lui Hamilton. Italienii se gândesc că Lewis ar fi dispus să părăsească gigantul german. După ce acesta nu a reuşit să îi pună la dispoziţie o maşină cu care să îi concureze pe cei de la Red Bull. Pe locul 4 în clasamentul general cu 56 de puncte, britanicul este în ultimul an de contract cu nemţii.

Şi încearcă să găsească o variantă optimă pentru a-şi trece în palmares titlul cu numărul 8. Care să îl facă regele all-time al Formulei 1. Ferrari ar fi dispusă să investească din punct de vedere financiar pentru ca Hamilton să accepte să schimbe echipa în 2024.

Ferrari are 16 titluri câştigate la constructori în istorie
Ferrari are 16 titluri câştigate la constructori în istorie

46 de milioane de euro pun la bătaie peninsularii pentru ca britanicul să nu mai stea pe gânduri în ceea ce priveşte viitorul său. Iar astfel el să intre în cursa pentru un titlu la piloţi pe care Ferrari îl aşteaptă din 2007. Atunci când finlandezul Kimi Raikkonen a triumfat.

Lasă echipa care l-a făcut mare

Aşa cum Schumacher a câştigat 5 dintre cele 7 titluri ale sale într-un monopost Ferrari, Hamilton are 6 coroane cucerite în echipamentul Mercedes. El a ajuns în 2013 la gruparea germană. Iar în anul următor cucerea deja al doilea său trofeu în Formula 1. Chiar dacă Hamilton ar fi tentat să dea curs unei eventuale propuneri venită din partea italienilor, Mercedes nu ar rămâne descoperită.

Charles Leclerc
Charles Leclerc

Oficialii germani ar fi pus ochii chiar pe Leclerc, monegascul aflat acum în rândurile „căluţului cabrat”. Tânărul pilot al lui Ferrari a dat naştere la speculaţii cu o declaraţie făcută recent.

„Mercedes nu m-a contactat… nu încă”, ar fi spus sportivul de 25 de ani.

Urmăriți Playsport.ro și pe