Liber de contract, Dan Petrescu este cerut la Chelsea! Cine îl vrea antrenor la Londra

Marian Cărăvan 28.12.2020, 14:27
Liber de contract, Dan Petrescu este cerut la Chelsea! Cine îl vrea antrenor la Londra

Liber de contract după despărțirea de campioana CFR Cluj, Dan Petrescu este cerut insistent la Chelsea. Echipa la care a jucat între 1995 și 2000. O ofertă concretă a venit însă din zona Golfului, căreia „Bursucul” i-ar putea da curs.

Liber de contract, Dan Petrescu este cerut la Chelsea

În a doua jumătate a anilor 90, Dan Petrescu a scris istorie la Chelsea. Aproape 200 de meciuri a bifat Super Dan în tricoul formației londoneze. Deși au trecut mai bine de două decenii de atunci, se pare că fanii grupării de pe Stamford Bridge nu l-au uitat pe Dan Petrescu. Chelsea nu trece printr-o perioadă grozavă în Premier League, iar înfrângerea cu Arsenal de Boxing Day (scor 1-3, pe Emirates), i-a înfuriat pe suporterii echipei pe la care a mai trecut un alt celebru fotbalist român, Adrian Mutu. Pe rețelele sociale, fanii lui Chelsea au răbufnit la adresa antrenorului Frank Lampard, culmea un jucător emblematic al londonezilor. Dan Petrescu este cerut la Chelsea.

„De ce foste legende ale clubului Chelsea, precum Dan Petrescu, nu primesc șansa să antreneze echipa, dar foști jucători precum Lampard, care nu are nici cea mai mică idee despre ceea ce face este lăsat să antreneze echipa două sezoane la rând”, a scris un fan al echipei londoneze.

Chelsea e momentan pe locul 8 în Premier League, cu 25 de puncte, la șapte puncte în spatele liderului Liverpool.

Dan Petrescu este cerut la Chelsea. Fanii nu l-au uitat
Dan Petrescu este cerut la Chelsea. Fanii nu l-au uitat

Ofertă fabuloasă pentru Dan Petrescu de la Al-Nassr, din Arabia Saudită

Dacă la Chelsea Dan Petrescu este dorit de fani, în schimb din zona arabă antrenorul român a primit o ofertă concretă. Dan Petrescu este favorit să o preia pe Al-Nassr, după ce șeicii au reușit să ajungă la un acord pentru rezilierea contractului cu antrenorul portughez Rui Vitoria. Postul este vacant, iar Dan Petrescu se poate apuca de treabă.

„S-a terminat! Al-Nassr e aproape să numească succesorul lui Rui Vitoria. Portughezul a preluat clubul Al-Nassr în februarie 2019 și a condus echipa spre două trofee, dar rezultatele din ultimele luni au dus la o criză importantă.

Al-Nassr ajuns la un acord preliminar cu Dan Petrescu pentru a prelua echipa, iar acordul va fi anunțat oficial în curând”, scriau jurnaliștii de la sabq.org.

Dan Petrescu se afla încă sub contract cu CFR Cluj când a primit oferta de a antrena în Arabia Saudită. O propunere tentantă din punct de vedere financiar. Dan Petrescu ar urma să aibă un salariu de 2,5 milioane de dolari în primul sezon, iar suma ar urma să crească cu 500.000 de dolari în cel de-al doilea sezon.

Dan Petrescu și-a început cariera de antrenor în 2003, la Sportul Studențesc. De-a lungul carierei le-a mai antrenat pe Rapid București, Wisła Kraków, Unirea Urziceni (alături de care a câștigat titlul în 2009), Kuban Krasnodar, Dynamo Moscova, Al-Arabi, ASA Târgu Mureș, Jiangsu Suning, Al-Nasr, Guizhou Hengfeng și pe CFR Cluj (cu trei titluri în Liga 1).

 

Urmăriți Playsport.ro și pe