Lionel Messi, la Atletico Madrid! Dezvăluire bombă despre un transfer pe care Diego Simeone l-a ratat la mustață

Gabriel-Alexandru Ioniță 12.10.2021, 23:47
Lionel Messi, la Atletico Madrid! Dezvăluire bombă despre un transfer pe care Diego Simeone l-a ratat la mustață

Lionel Messi a părăsit FC Barcelona în vara acestui an după mai bine de 15 ani petrecuți la gruparea de pe Camp Nou. Din cauza problemelor financiare de la clubul catalan, noua înțelegere a starului argentinian nu a putut fi înregistrată la Liga Spaniolă de Fotbal.

Așa că Messi a semnat din postura de jucător liber de contract cu Paris Saint-Germain. Numai că traseul argentinianului ar putut să arate altfel, dacă șeicii care dețin clubul din capitala Franței nu ar fi fost atât de determinați în a-l aduce cu orice preț pe Parc des Princes.

Diego Simeone s-a interesat de situația lui Lionel Messi înainte ca acesta să plece de la Barcelona

Diego Simeone a dezvăluit că a urmărit atent tatonările dintre Lionel Messi și oficialii Barcelonei. Și că a încercat să profite de prietenia acestuia cu Luis Suarez pentru a-l convinge să semneze cu Atletico Madrid.

Antrenorul campioanei Spaniei a explicat însă că mutarea a fost totuși foarte departe de a se realiza. Asta pentru că oferta lui PSG a fost una cu care nimeni nu putea concura la acel moment.

Când am văzut ce se întâmplă cu Barcelona și cu Leo Messi, l-am sunat pe Luis Suarez. Am vrut să fiu respectuos. Nu l-am sunat direct pe Leo, dar am vorbit cu Luis Suarez ca să-l tragă de limbă în privința intențiilor sale.

Voiam să știu dacă există cea mai mică șansă ca el să vină la Atletico. Toată povestea a durat trei ore, cei de la PSG erau extrem de obsedați să-l aducă.Dacă ar fi să compar venirea lui Messi la Atleti, ar fi ca un avion care apare pe cer și zici, uite-l, vine, apoi zboară mai departe.

Nu am avut ocazia să fiu aproape de el. Nu l-am prins la naționala Argentinei. Messi a fost mereu la Barcelona, eu la Atletico. Dar sunt sigur de un lucru. Messi trebuie să joace la o echipă care cucerește trofee. Nu contează pe ce post, cu cine, trebuie doar o echipă de învingători”, a spus Diego „Cholo” Simeone într-un interviu acordat cotidianului argentinian Ole.

Cum a decurs adaptarea argentinianului la Paris Saint-Germain

Lionel Messi a ajuns în cele din urmă la PSG. Și, ca orice nou venit într-un vestiar, a fost supus de către noii colegi unui „ritual de inițiere”.

M-au pus să cânt puţin. Nu mai contează (n.red. – întrebat ce cântec), sigur m-a filmat cineva. Ştiind că am prieteni în vestiar mi-a permis să-mi spun că îmi va fi mai uşor să mă adaptez. Şi nu m-am înşelat. A fost uşor să mă integrez, mai ales că sunt mulţi colegi care vorbesc limba spaniolă, iar unii îmi sunt prieteni precum Ney (n.r. Neymar), Lea (n.r. Leandro Paredes) sau Fideo (n.r. Angel Di Maria). M-au ajutat când am ajuns”, a povestit Messi pentru France Football.