FC Argeș – Academica Clinceni 1-0. Piteștenii se impun la limită în fața „grădiniței” lui John Ene și urcă pe locul 8

Olteanu Ștefan 06.02.2022, 14:31

FC Argeș și Academica Clinceni se întâlnesc în runda cu numărul 24 a Ligii I, în această după-amiază, de la ora 14:30. Piteștenii încă mai visează la o poziție de play-off, iar în confruntarea de astăzi victoria este singura opțiune. Partida FC Argeș – Academica Clinceni va putea fi urmărită în format LIVESCORE pe PlaySport.ro, de la ora 14:30.

FC Argeș – Academica Clinceni 0-0

Min. 90+2: Fluier final la Pitești.

Min 62. GOOOL FC Botoșani! Fatai profită de o minge ricoșată din bara transversală și înscrie din plonjon cu capul din câțiva metri.


Pauză.


Min 1. A început partida la Pitești.


UPDATE. Echipele de start:

FC Argeș: Greab – Dobrosavlevici, Turda, Boldor, Latovlevici – Viana, Meza Colli, Raynov, Cr. Dumitru – Fatai, Arias
Rezerve: D. Croitoru, J.Miguel, Mușat, Șerban, Honciu, Dumitrașcu, Cr. Tănase, Palic, Ișfan
Antrenor: Andrei Prepeliță

Clinceni: Ureche – Ștefan, Holzmann, Sterian – Dumitrache, R.Ion, Obedeanu, Ioniță – Longher, Goma
Rezerve: Lis, Cristea, Melniciuc, Dima
Antrenor: John Ene


FC Argeș vine după o înfrângere supărătoare, scor 0-1 cu FCU Craiova, iar un eșec în fața celor de la Academica Clinceni le-ar spulbera piteștenilor definitiv visul de a ajunge în play-off. FC Argeș are în prezent 31 de puncte după 23 de meciuri și sunt la 4 puncte în spatele ultimei poziții de play-off, ocupată de Farul Constanța.

De partea cealaltă, Academica Clinceni traversează o perioadă dramatică și este în pragul falimentului. Clubul se confruntă cu mari probleme atât din punct de vedere sportiv, cât și din punct de vedere financiar. Formația ilfoveană e ultima clasată din Liga I, cu doar 11 puncte.
De altfel, din cauza multiplelor probleme de la club, Adrian Falub a devenit primul antrenor din Liga I care vrea să demisioneze în acest an și a anunțat că nu va sta pe bancă la partida din această după-amiază.
În aceste condiții, FC Argeș pare favorită clară în duelul de astăzi și victoria e singura opțiune pentru formația pregătită de Andrei Prepeliță.
În partida tur, FC Argeș s-a impus pe terenul Academicii cu 1-0.

Echipele probabile:

FC Argeș: 12. Greab – 2. Tofan, 5. Turda, 17. Dobrosavlevic, 3. Latovlevici – 4. Meza Colli, 71. Rainov – 28. Arias, 8. I. Șerban II, 11. Ișfan – 44. Said
Antrenor: Andrei Prepeliță

Academica Clinceni: 82. Ureche – 66. I. Ștefan, 4. Cmovs, 18. Sterian – 25. C. Ioniță, 21. R. Ion, 14. Obedeanu, 45. Longher – 44. L. Dumitrache, 11. Vellios, 77. Goma
Antrenor: John Ene

Stadion: „Nicolae Dobrin” (Pitești)
Arbitru: Andrei Moroiță. A1: Florin Păunescu; A2: Doru Claudiu Lucaciu

Declarațiile antrenorilor

Andrei Prepeliță:

Obiectivul nostru este unul ciclic, să câștigăm următorul meci, după aceea vom vedea unde vom ajunge. FC Argeș, de 3 ani, de când sunt la Pitești, atât ca jucător în Liga a 2-a, dar și ca antrenor după, a crescut în fiecare an. Asta îmi doresc și în acest an, o poziție mai bună decât anul trecut. Atât play-off-ul, cât și Cupa României (n.r. – FC Argeș este în semifinale și va juca cu FC Voluntari) sunt două obiective pe care am putea să le îndeplinim, pentru că lotul ne permite acest lucru, atât numeric, cât și valoric. Eu îmi propun obiective mari tot timpul. Am venit la Pitești când echipa era pe locul 10, în Liga a 2-a, și, cred eu, e un progres vizibil pentru toată lumea”, a declarat Prepeliță, într-un interviu acordat în EXCLUSIVITATE pentru PlaySport.ro.

John Ene:

Nu putem să ducem tot campionatul așa, nu avem cum în condițiile astea. Așa, să debutez câțiva copii, poate vor apărea și alții. Dacă se deblochează transferurile, avem o șansă mare de a ne salva. În condițiile astea, nu putem duce campionatul”.

Urmăriți Playsport.ro și pe