EXCLUSIV. Andrei Prepeliță, ferm pe poziții după ultimele evenimente de la FC Argeș: „Avem o lună la dispoziție să decidem cine vine”

Bădulescu Silvian 02.02.2022, 19:07
EXCLUSIV. Andrei Prepeliță, ferm pe poziții după ultimele evenimente de la FC Argeș: „Avem o lună la dispoziție să decidem cine vine”

Mihai Ianovschi, antrenorul posesor al licenței Pro de la FC Argeș, a anunțat că și-a reziliat contractul cu gruparea piteșteană. Andrei Prepeliță rămâne pe poziții, chiar dacă nu deține această licență, încă. În exclusivitate pentru Playsport.ro, el a declarat că nu se pune problema să plece de la FC Argeș, dar și că Schumacher, cel despre care s-a scris că ar urma să vină pe postul lăsat liber de Ianovschi, nu a fost încă numit oficial, urmând a se face o analiză în perioada următoare.

„Eu n-o să fiu antrenor secund niciodată!”

Situația la FC Argeș este destul de dificilă. Primarul Cristian Gentea a anunțat că Primăria nu va mai finanța echipa până când nu vor veni rezultatele. În plus, deși conducătorul de la echipă s-ar fi așteptat ca și Andrei Prepeliță să-și prezinte demisia, odată cu Mihai Ianovschi, acest lucru nu s-a întâmplat.

Andrei Prepeliță a vorbit, în exclusivitate pentru Playsport.ro, despre situația de la echipa care l-a dat pe Nicolae Dobrin. Întrebat de Constantin Schumacher, fostul mijlocaș din Trivale a lăsat de înțeles că există o șansă ca acestă să fie promovat de la echipa secundă, dar încă nu s-a decis nimic oficial, urmând a se luat o decizie în perioada următoare.

În ceea ce-l privește pe Schumacher, deocamdată n-am decis numirea sa. Am o relație bună cu toți colaboratorii, la fel cum a fost și cu Mihăiță (n.r. – Mihai Ianovschi). Eu sunt antrenorul care decide de un an și 3 luni totul. Avem o lună să decidem cine vine, probabil Șumi (n.r. – Constantin Schumacher), eu îl cunosc, am jucat împreună, dar vom vedea. Totul depinde și de rezultatele următoare”.

Totodată, piteșteanul a ținut să sublinieze faptul că deși nu deține licența Pro, este cel care decide tot la echipă și că preferă să rămână la Pitești decât să fie antrenor secund în altă parte.

Eu n-o să fiu antrenor secund niciodată! Am început această meserie, chiar dacă n-am licența PRO, pentru că am jucat și n-am avut timp, dar antrenor secund n-o să fiu niciodată. Rămân pe poziția pe care sunt, antrenor fără licență, dar care are putere de decizie. Asta a fost oportunitatea (n.r. – imediat după ce s-a retras), de a deveni antrenor, voi începe și cursurile pentru licența PRO, ca să fiu la zi cu ele”.

„Cred că e un progres vizibil pentru toată lumea”

Debutat ca jucător profesionist la FC Argeș, acesta și-a început cariera de tehnician tot pe banca echipei care l-a dat fotbalului. Mijlocaș central de meserie, acesta și-a agățat ghetele în cui acolo unde a început, ca, mai apoi, să preia din mers echipa de pe margine. În cei trei ani de când se află aici, la al doilea „descălecat” din iarbă, ca mai apoi de pe bancă, este de părere că echipa a parcurs un drum bun, progresul fiind vizibil.

Obiectivul nostru este unul ciclic, să câștigăm următorul meci, după aceea vom vedea unde vom ajunge. FC Argeș, de 3 ani, de când sunt la Pitești, atât ca jucător în Liga a 2-a, dar și ca antrenor după, a crescut în fiecare an. Asta îmi doresc și în acest an, o poziție mai bună decât anul trecut. Atât play-off-ul, cât și Cupa României (n.r. – FC Argeș este în semifinale și va juca cu FC Voluntari) sunt două obiective pe care am putea să le îndeplinim, pentru că lotul ne permite acest lucru, atât numeric, cât și valoric. Eu îmi propun obiective mari tot timpul. Am venit la Pitești când echipa era pe locul 10, în Liga a 2-a, și, cred eu, e un progres vizibil pentru toată lumea.

Nu în ultimul rând, Andrei Prepeliță a mai declarat că nu a purtat nicio conversație cu Mihai Ianovschi în ceea ce privește demisia acestuia.

Este decizia lui, nu o comentez. Cu mine n-a discutat înainte. Nu am vorbit cu el decât după ce a luat această decizie, dar lucruri personale. Sigur își va argumenta decizia.

Urmăriți Playsport.ro și pe