FC Botoșani 2-1 UTA Arad | Petkovski și Ongenda aduc victoria echipei lui Marius Croitoru, care urcă pe primul loc în Liga 1

Gabriel-Alexandru Ioniță / 06.08.2021, 20:22
FC Botoșani 2-1 UTA Arad | Petkovski și Ongenda aduc victoria echipei lui Marius Croitoru, care urcă pe primul loc în Liga 1

FC Botoșani a învins cu 2-1 UTA Arad în primul meci al etapei cu numărul 4 din Liga 1. Petkovski și Ondenga din penalty au înscris pentru echipa lui Marius Croitoru, în timp ce Ioan Hora a redus din diferență în prelungiri. Moldovenii urcă pe primul loc pentru un moment, având și un meci în plus față de celelalte echipe din fruntea clasamentului.

FC Botoșani 2-1 UTA Arad

Rezumatul meciului

Final de meci!

Min. 90+2: GOOOOOOOL UTA! Ioan Hora înscrie cu un șut perfect cu piciorul drept din marginea careului de 16 metri!

Min. 73: GOOOOOOL FC Botoșani! Hervin Ongenda marchează fără emoții din lovitură de la 11 metri!

Min. 61: GOOOOOOL FC Botoșani! Petar Petkovski se înalță peste adversarul direct și înscrie cu o lovitură superbă de cap din 7 metri!

Min. 46: A început repriza secundă!

Final de primă repriză la Botoșani!

Min. 1: A început meciul!


Echipele de start:

FC BOTOȘANI: Pap – Braun, Racoviţan, Şeroni, Ţigănaşu – Papa, Malcom, Ongenda – Kage, Sila, Fili
REZERVE: Contra, Patache, Chindriş, Florescu, Croitoru, Petkovski, Barbosa, Roman, Quinones
ANTRENOR: Marius Croitoru

UTA: Iacob – Vuckevic, Enrico, Memimorec, Shiliakov – Batha, Passaglia, Figuiera, Ubbink – Miculescu, Dangubic
REZERVE: Balauru, Buştea, Tomozei, Antal, Benga, Isac, Hora, Vorobjavas
ANTRENOR: Laszlo Balint


FC Botoșani și UTA Arad sunt neînvinse în primele trei etape

Cele două echipe au început foarte bine noul sezon. Ambele sunt neînvinse în primele trei etape, în contextul în care au înfruntat adversari redutabili. FC Botoșani se află pe locul 3 în acest moment, cu două victorii și un egal în primele trei meciuri. Echipa antrenată de Marius Croitoru a terminat la egalitate cu FCSB pe teren propriu în prima etapă, scor 0-0. Au urmat după aceea victorii în deplasare cu FC Voluntari, scor 1-0, și cu Universitatea Craiova, scor 2-1.

De cealaltă parte, UTA Arad se află pe locul 7 înaintea deplasării de la Botoșani, cu 5 puncte acumulare în primele 3 etape. Jucătorii antrenați de Laszlo Balint au remizat pe teren propriu cu Farul Constanța și FCSB, 0-0, respectiv 1-1, și au învins în deplasare FC Argeș cu 1-0. Arădenii au făcut un meci foarte bun etapa trecută împotriva FCSB-ului. Ei au condus aproape toată partida, dar au fost egalați în ultimul minut al timpului regulamentar de tânărul Ianis Stoica.

Echipele probabile:

FC Botoșani: Pap – Braun, Racovițan, Seroni, Țigănașu – Chindriș, Edjouma – Florescu, Ongenda, Papa – Roman Antrenor: Marius Croitoru

UTA: Iacob – Vukcevic, Erico, Medjimorec, Shlyakov – Antal, Batha, Passaglia, Ubbink – Dangubic, Miculescu  Antrenor: Laszlo Balint

Marius Croitoru s-a arătat extrem de bucuros după victorie echipei sale din deplasarea cu Universitatea Craiova. El a spus că tot meritul pentru acel rezultat le aparține jucătorilor săi.

De obicei, plecam de aici cu capul plecat și cu coada între picioare, doar în ultimele dăți nu! E meritul băieților. Eu am slăbit 2-3 kg, 40 de grade, e incredibil, dar nu putem comanda o vreme care să ne priască.

Am luat gol în inferioritate numerică, era un jucător afară, o greșeală. Dar am avut înțelepciunea să fac alegerile potrivite. Nu pleacă nimeni fără să vină cineva în loc, acum au plecat 14 în această vară. Am plecat în cantonament cu 17 jucători, nu puteam alcătui 2 formații în pregătire.

Am adus în ultima perioadă și ne este greu. Rezultatele bune le fac jucătorii, sunt greu de ținut. Malcolm Edjouma are un an și jumătate de când nu mai jucase, l-am adus, l-am plătit o jumătate de an fără să joace, avea probleme cu actele, dar a meritat. Au jucat cei doi olimpici, Florescu și Chindriș, pentru că ne-au lipsit 3 jucători”, a declarat Marius Croitoru după victoria de la Craiova de etapa trecută.