Gaz Metan – FC U Craiova 0-2. Oltenii obțin o victorie clară la Mediaș. Bauza și Compagno au marcat pentru FC U Craiova

Olteanu Ștefan / 19.03.2022, 11:10
Gaz Metan – FC U Craiova 0-2. Oltenii obțin o victorie clară la Mediaș. Bauza și Compagno au marcat pentru FC U Craiova

Gaz Metan Mediaș și FC U Craiova se întâlnesc în runda cu numărul 2 din play-out-ul Ligii I. Medieșenii sunt cu un picior în Liga II, după ce au fost din nou depunctați și au ajuns să aibă -1 punct în subsolul clasamentului. În schimb, FC U Craiova ocupă prima poziție de dasupra locurilor retrogradabile, cu 18 puncte. Partida Gaz Metan – FC U Craiova va putea fi urmărită în format LIVE SCORE pe PlaySport.ro, de la ora 12:30.

FINAL: Gaz Metan – FC U Craiova 0-2

Final de partidă! FC U Craiova se impune cu 2-0 la Mediaș și urcă pe locul 5 în play-out. Mulțumită acestui succes, oltenii au acum un total de 21 de puncte.


Min 81. GOOOOL FC U Craiova! Compagno profită de o ieșire eronată din poartă a goalkeeperului de la Gaz Metan și înscrie cu capul!


Min 40. GOOLL FC U Craiova! Bauza primește o pasă bună de la Compagno, pătrunde în careu și finalizează cu o scăriță de efect.


Min 1. A început partida!


Echipele de start:

Gaz Metan: Grosz – Kanda, Matricardi, Avram, Maxim – Harfaș, P.Iancu – Ursu, Gașpar, P.Costea – Domșa
Antrenor: Bumba, Câmpean, Covaci, Mathaus, Noian, Tala, Șteau
Antrenor: Flavius Boroncoi

FC U Craiova: Popa – Negru, Diallo, Kovacic, Bușu – Asamoah, Marquet – Baeten, Bauza, Van Durmen – Compagno
Rezerve: Mogoșanu, Paramatti, Pop, Albu, Blidar, Sidibe, Ondaan, Bălan
Antrenor: Nicolo Napoli


Gaz Metan primește la Mediaș vizita celor de la FC U Craiova, în a doua etapă din play-out. Conduși de Flavius Boroncoi de la margine, medieșenii vor avea nevoie de multă motivație pentru a scoate un rezultat pozitiv din această confruntare. Și asta deoarece Gaz Metan a ajuns pe minus în clasament, după ce clubul a primit încă o penalizare.
Astfel, distanța dintre Gaz Metan și FC U Craiova, care ocupă prima poziție salvatoare, este în acest moment de 19 puncte! Nici distanța față de primul loc de baraj nu este prea mică. Între Gaz Metan și Dinamo sunt 10 puncte.
Totuși, tinerii jucători ai echipei medieșene vor da totul până la finalul campionatului, în speranța că vor putea produce miracolul. În runda inaugurală a play-out-ului, Gaz Metan a pierdut în deplasare cu FC Botoșani, scor 0-5.

De partea cealaltă, FC U Craiova are un total de 18 puncte în play-off și are un avans de 3 puncte față de prima poziție de baraj, ocupată de CS Mioveni.
În runda inaugurală, FC U Craiova a obținut un egal în deplasare cu Chindia Târgoviște, scor 0-0.

În sezonul regular, FC U Craiova a învins-o pe Gaz Metan cu 2-0 pe teren propriu și cu 3-0 în deplasare.

Echipele probabile

Gaz Metan Mediaș: 1. Bumbar I 27. Kanda, 25. Matricardi, 13. Mathaus, 98. Maxim I 34. D. Iancu, 19. Harfaș I 70. Șteau, 5. Domșa, 11. P. Costea I 23. D. Ursu
Antrenor: Flavius Boroncoi

FC U Craiova: 31. R. Popa I 2. Negru, 4. Kovacic, 13. Diallo, 23. Bușu I 24. Baeten, 77. Asamoah, 10. Bauza, 30. Van Durmen I 9. Cl. Bălan, 33. Campagno
Antrenor: Nicolo Napoli

Stadion: Gaz Metan (Mediaş)
Arbitru: Dumitrache Bogdan (Bucureşti) / A1: Vornicu Adrian (Iaşi), A2: Filip Alexandru (Constanţa)

Declarațiile antrenorilor

Flavius Boroncoi:

Nu pot decât să le mulțumesc jucătorilor și să le transmit în continuare că îi susțin. Exact ce le transmit, ei fac pe teren. Adică vorbesc despre atitudine, dorință, dăruire.

De ei depinde totul să facă pasul mai departe, să ajungă fotbaliști. Că și ei, săracii, sunt la fel ca noi, într-o situație… N-are rost să mai repetăm. Dar le place fotbalul foarte mult.
Ca și în reclama aceea: important este să participi! Adică, te duci mai departe, nu ai ce să faci. Este un moment pentru copiii aceștia, ca să facă pasul mai sus. Doar pentru ei jucăm”.

Nicolo Napoli:

Știm că au probleme, mergem acolo și vom încerca să câștigăm meciul pentru că avem nevoie de puncte”.

Valentin Iordănescu, primul INTERVIU despre dezastrul de la Gaz Metan. „Am curajul să o spun, toți suntem vinovați”. Cât au tăiat RomGaz și TransGaz din sponsorizări și care a fost sprijinul Primăriei.