Irina Begu, strălucitoare la Roland Garros! Victorie în 86 de minute în turul 3, 6-1, 6-4 și românca și-a egalat cea mai bună performanță la un Grand Slam

Moldoveanu Camelia / 28.05.2022, 11:44
Irina Begu, strălucitoare la Roland Garros! Victorie în 86 de minute în turul 3, 6-1, 6-4 și românca și-a egalat cea mai bună performanță la un Grand Slam

Irina Begu (63 WTA) se duelează sâmbătă, de la 12:00, cu Leolia Jeanjean (227 WTA) pentru o calificare în optimile de la Roland Garros. Meciul o să fie transmis în format live score pe playsport.ro, dar și la TV pe Eurosport.


6-4. Game și meci câștigat de Irina Begu! Românca și-a adjudecta victoria după un meci care a durat o oră și 26 de minute. 

5-4. Game, Jeanjean: Franțuzoaica are o revenire spectaculoasă și complet neașteptată.

5-3. Game, Leolia Jeanjean: Irina Begu și-a pierdut pentru moment din forța demonstrată pe parcursul întregului meci.

5-2. Game, Jeanjean: Punct de orgoliu obținut de franțuzoaică.

Info: Câștigătoarea acestui duel o să încaseze un cec de 237.000 de dolari.

5-1. Game, Irina: Leolia Jeanjean este dominată complet de Irina Begu.

Info: Toate statisticile sunt în favoarea Irinei. Aceasta are 8 din 8 mingi de break salvate. Franțuzoiaca a făcut 20 de erori neforțate.

4-1. Game, Irina Begu: Românca se îndreaptă spre o victorie extrem de rapidă. Leolia Jeanjean nu reușește să-i facă față Irinei.

2-1. Game, Irina: După un set închis în jumătate de oră, Irina Begu își adjudecă și două game-uri.

Info: Irina Begu are doar 8 greșeli neforțate și 12 lovituri câștigătoare.

6-1. Set, Begu: Franțuzoaica a reușit să-și adjudece un singur game în fața Irinei, cu toate că inițial a început confruntarea în forță.

5-0. Game, Irina Begu: Românca are un parcurs impecabil în turul trei de la Roland Garros.

1-0. Game, Begu: Jeanjean a început în forță meciul și momentan pare să-i pună probleme reale româncei.


Românca este la un pas de cea mai mare performanță a carierei

După eliminarea prematură a Simonei Halep, Irina Begu este singura româncă rămasă pe tabloul principal de la Roland Garros. Begu este favorită pentru a ajuns în optimi, iar dacă reușește să meargă mai departe o să ajungă la cea mai mare performanță a carierei la un Grand Slam.

Leolia Jeanjean a ajuns pe tabloul principal al turneului de la Paris după ce a beneficiat de un wild card. Acesta le-a eliminat pe Nadia Parrizas Diaz și pe Karolina Pliskova în două seturi. Franțuzoaica în vârstă de 26 de ani se află într-o formă excelentă.

Meciul Irina Begu – Leolia Jeanjean se joacă pe arena „Suzanne Lenglen” și este prima confruntare a zilei pe acest teren.

Irina Begu a vorbit despre momentele dificile prin care a trecut după acel incident

Irina Begu și-a făcut autocritica după gestul nervos din timpul meciului cu Ekaterina Alexandrova, din turul doi de la Roland Garros. Jucătoarea de 31 de ani este singura din România care a ajuns în această fază a turneului parizian. Dar victoria ei în fața rusoaicei nu a fost deloc obținută ușor și, în plus, a generat și un moment foarte delicat.

La un moment dat în timpul jocului, Irina Begu s-a enervat atât de tare după un game pierdut încât a aruncat cu racheta de pământ. Aceasta a prins o viteza destul de mare și, în urma contactului cu solul, a sărit în tribună, unde a fost foarte aproape să accidenteze un copil. Din fericire, acesta a fost doar atins razant și nu lovit în plin.

Acesta a fost de altfel și motivul pentru care Irina Begu nu a fost descalificată, deși adversara sa a solicitat acest lucru. Românca a mers imediat la acel băiat, i-a cerut scuze și i-a mulțumit mamei sale pentru înțelegere, întrucât aceasta i-a transmis arbitrului de scaun că nu vrea să ia măsuri împotriva Irinei.

„Mă simt extrem de prost, pentru că iubesc copiii enorm de mult și faptul că s-a întâmplat asta, să lovesc un copil, m-a durut și mai mult! Îi mulțumesc mamei copilului, pur și simplu a fost extraordinară! Mi-am cerut scuze de foarte multe ori. În momentul acela, pur și simplu eram dezamăgită de mine. Încercam să accept situația, în același timp și să văd ce decide arbitru… A fost un moment foarte stânjenitor pentru mine. Ulterior probabil că m-am bucurat de faptul că mi s-a oferit a doua șansă de a juca.

La 4-2, sincer nu mai aveam nimic de pierdut. Toate game-urile au fost strânse în decisiv. Nu a fost un moment ea să ia avantajul și să fie destul de clar jocul.”, a spus Irina Begu la finalul meciului din turul doi de la Roland Garros.